Uw energiemeter

Uw energiemeter

Een gas- en elektriciteitsmeter registreert uw energieverbruik. Vragen over uw energieverbruik en meterstanden stelt u altijd aan uw energieleverancier. Liander voert op uw verzoek een extra controle op de meter uit. En repareert een storing aan de meter.

Verschillende soorten energiemeters

Een gas- en elektriciteitsmeter registreert uw energieverbruik. Er zijn verschillende typen analoge en digitale elektriciteitsmeters. Sommige meters hebben meerdere telwerken, anderen hebben er maar één. Niet elke meter is daarom geschikt voor dag- en nachtstroom of om terug te leveren. Bekijk dit in de handleiding van uw meter.

Meterstanden bij uw energieleverancier

Uw energieleverancier levert de energie die u in uw woning gebruikt en stuurt u hiervoor rekeningen. Uw vragen over meterstanden en energieverbruik stelt u dan ook altijd aan uw energieleverancier. Liander kan u hierbij niet helpen. Liander zorgt voor het transport van stroom en gas tot aan de energiemeter in uw meterkast. En controleert een goede werking van de meter.

Meter werkt niet of heeft een storing

Twijfelt u over de werking van uw meter door een hoge energierekening? Hoge meterstanden zijn zelden een gevolg van een defecte meter. Het komt meestal door een hoger verbruik door een verandering in uw huishouden. Heeft u een probleem met uw meter, bijvoorbeeld een storing aan het display? Bekijk dan wat u moet doen als er iets mis is met uw elektriciteitsmeter of gasmeter.

 

De slimme meter

De slimme meter is een digitale energiemeter. Uw meterstanden worden automatisch digitaal doorgestuurd naar uw energieleverancier. 

Welke aansluiting heb ik?

Gaat u extra apparaten zoals een vijver of jacuzzi kopen? Dan heeft u misschien een verzwaring van uw aansluiting nodig. Bekijk zelf wat de capaciteit (doorlaatwaarde) van uw aansluiting is.

Veelgestelde vragen