Wat is aarding en een aardlekschakelaar?

Aarding voorkomt dat elektrische apparatuur onder spanning komt te staan. Een aardlekschakelaar is een extra beveiliging in de meterkast.
Handen monteur werkend aan aansluiting

Voor een goed werkende aarding, bent u zelf verantwoordelijk. De aarding en/of aardlekschakelaar sluit een erkend installateur aan.

Waarom heeft u aarding nodig?

Aarding is een elektrische verbinding met de aarde of grond. Het belangrijkste doel van aarding is om elektrische schokken te voorkomen door de spanning naar de aarde af te voeren. Daarnaast helpt aarding om het elektrische systeem te stabiliseren. Maar pakt ook andere elektrische problemen aan. Zoals kortsluiting of overspanning. Wij zorgen ervoor dat er aarding beschikbaar is. Een erkend installateur sluit de aarding en de aardlekschakelaar voor u aan.

Waarom heeft u een aardlekschakelaar nodig?

U heeft een aardlekschakelaar nodig voor de veiligheid van uzelf, uw omgeving en uw elektrische apparaten. Een aardlekschakelaar meet namelijk weglekkend stroom. Is dit het geval? Dan schakelt de aardlekschakelaar alle stroom in uw woning uit. Doordat de aardlekschakelaar de stroom uitschakelt, kunnen elektrische schokken, brand en schade aan elektrische apparaten worden voorkomen.

Meer weten?

Handen monteur werkend aan aansluiting

Veiligheid

Waarom is een hoofdschakelaar verplicht?

Medewerker van Liander loopt in bloemenkas

Meterkast

Aan welke richtlijnen en eisen moet uw meterkast voldoen?

Monteur met klant bij meterkast

Meterkast

Meterkast informatie