Een nieuwe aansluiting aanvragen

Een nieuwe stroom- of gasaansluiting aanvragen? Dit doet u via mijnaansluiting.nl. Dit is de gezamenlijke website van netbeheerders in Nederland. Voor het aanvragen van een gasaansluiting is altijd een vergunning verplicht. Dit regelt u met uw gemeente.

1

Wilt u een stroom- of gasaansluiting aanvragen?

0

Welke aansluiting wilt u aanvragen?

0

Welke gasaansluiting wilt u aanvragen?

Vaste aansluiting aanvragen

Welke aansluiting u nodig heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Ga voor advies naar een erkend installateur. Of bekijk ons overzicht van de soorten aansluitingen.

Kosten nieuwe aansluiting

Voor een nieuwe vaste stroomaansluiting betaalt u eenmalige aansluitkosten en maandelijkse netwerkkosten. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie. U betaalt de periodieke netwerkkosten voor uw stroomaansluiting via uw energieleverancier. 

Let op: het aanleggen van de aansluiting kan lang duren. Dit komt door een groot tekort aan technisch personeel en een forse toename van aanvragen en werkzaamheden.

Tijdelijke stroomaansluiting aanvragen

Een tijdelijke stroomaansluiting kunt u aanvragen voor evenementen of tijdelijke bewoning tot maximaal 2 jaar.

Kosten tijdelijke stroomaansluiting

U betaalt niet alleen de kosten voor de tijdelijke stroomaansluiting, maar ook voor het verwijderen van de tijdelijke aansluiting. Ook betaalt u via uw energieleverancier periodieke netwerkkosten voor uw tijdelijke stroomaansluiting. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie.

Bouwaansluiting aanvragen

Heeft u voor een nieuwbouwproject of renovatie tijdelijk een bouwaansluiting nodig? Dan kunt u dit aanvragen via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Wanneer het project is afgerond kunt u de bouwaansluiting om laten zetten in een vaste aansluiting. Het is verstandig om ook de vaste aansluiting al aan te vragen via www.mijnaansluiting.nl.

Kosten bouwaansluiting

Voor een bouwaansluiting betaalt u eenmalige aansluitkosten en maandelijkse netwerkkosten. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie. U betaalt de periodieke netwerkkosten voor uw stroomaansluiting via uw energieleverancier.

Terugleveraansluiting aanvragen

Een terugleveraansluiting is een aansluiting die alleen gebruikt wordt om opgewekte stroom terug te leveren aan het stroomnet. Bijvoorbeeld wanneer een Vereniging van Eigenaren zonnepanelen heeft. De opgewekte stroom kan dan met een aparte aansluiting worden teruggeleverd.

Kosten terugleveraansluiting

U betaalt eenmalige aansluitkosten voor de terugleveraansluiting en maandelijkse netwerkkosten. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie. De periodieke netwerkkosten betaalt u via uw energieleverancier.

Ik wil een vaste gasaansluiting

Welke gasaansluiting u nodig heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Ga voor advies naar een erkend installateur. Of bekijk ons overzicht van de typen aansluitingen.

Vraag een vergunning aan

U heeft altijd een vergunning van uw gemeente nodig om een gasaansluiting aan te vragen. In sommige gemeentes kunt u geen gasaansluiting meer aanvragen voor nieuwbouw. Er is geen aansluitplicht in gebieden waar: 

  • een warmtenet aanwezig is of aangelegd gaat worden. 
  • Liander geen gastransportnet kan aanleggen of onderhouden.

Kosten nieuwe gasaansluiting 

Voor een nieuwe vaste gasaansluiting betaalt u eenmalige kosten en maandelijkse netwerkkosten. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie. De periodieke netwerkkosten betaalt u via uw energieleverancier.

Tijdelijke gasaansluiting aanvragen

Een tijdelijke aansluiting is een aansluiting voor gebouwen waaraan tijdelijk gas geleverd moet worden. Ga voor advies naar een erkend installateur.

Kosten tijdelijke gasaansluiting

Voor een tijdelijke gasaansluiting betaalt u eenmalige kosten en maandelijkse netwerkkosten. Bekijk het tarievenoverzicht voor meer informatie. De periodieke netwerkkosten betaalt u via uw energieleverancier. 

Let op: Het aanleggen van de aansluiting kan lang duren. Dit komt door een groot tekort aan technisch personeel en een forse toename van aanvragen en werkzaamheden.

Monteur werkend aan meterkast