Voor projectontwikkelaars

De maximale capaciteit van het stroomnet wordt op steeds meer plekken bereikt. Dit kan ook impact hebben op nieuwbouw projecten.

Hoe eerder en vollediger nieuwbouwplannen bij ons bekend zijn, hoe beter wij de impact op het stroomnet kunnen opvangen.

Deel uw plannen eerder en volledig

Drukte op het stroomnet heeft veel gevolgen voor projectontwikkelaars en voor het realiseren van woningen. Daarom is het essentieel dat projectontwikkelaars, in een vroeg stadium, plannen voor nieuwbouwwijken en de verduurzaming van bestaande woningen met ons delen. Denk ook aan hoe deze woningen verwarmd gaan worden en welke andere energiebehoeften er zijn, zoals laadpalen, zonnepanelen en welke soort warmtepomp.

Verlaag de vraag naar stroom per woning

Door zoveel mogelijk de vraag naar stroom per woning te verminderen of de vraag aan te passen aan het aanbod, vraagt u minder capaciteit van het stroomnet. Denk bijvoorbeeld aan netbewust laden van voertuigen en het gebruik van slimme aanstuurbare apparaten in de woning. Hierdoor passen er meer woningen op het hetzelfde net. Het stroomverbruik van een woning is onder andere afhankelijk van het energieconcept dat wordt toegepast.

Vraag op tijd een aansluiting aan

De doorlooptijden voor het aanvragen van nieuwe aansluitingen zijn lang. Vraag de aansluitingen daarom zo vroeg mogelijk aan. Bij voorkeur voor de planvormingsfase. Dit vergroot de kans dat de nieuwbouwontwikkeling op tijd aangesloten kan worden.

Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken

Meer weten?
luchtfoto van woonwijk in aanbouw

Energiebehoefte nieuwe woningen cruciale factor voor tijdige aansluiting

De energietransitie is in volle gang. Steeds meer consumenten en kleine bedrijven zijn volop aan het verduurzamen. Ook zijn er hoge ambities voor nieuwe woonwijken, die veelal aardgasloos worden opgeleverd. Lees hier de oproep van Liander aan projectontwikkelaars voor nieuwbouwprojecten.

Lees hier het nieuwsbericht