Een aansluiting wijzigen

Een wijziging van uw aansluiting vraagt u aan via www.mijnaansluiting.nl. Dit is de gezamenlijke site van netbeheerders in Nederland.

1

Wilt u uw stroom- of gasaansluiting wijzigen?

0

Wat wilt u wijzigen?

0

Wilt u alleen de smeltzekeringen vervangen?

0

Wat wilt u wijzigen?

Een zwaardere stroomaansluiting aanvragen

Met onze keuzehulp geven we u meer inzicht in wat u met uw huidige aansluiting kunt. Ook ziet u welke opties u heeft om te verzwaren. Kies het vermogen dat past bij uw energieverbruik. Vraag altijd een erkend installateur om advies.

Kosten

De kosten voor het verzwaren van uw aansluiting vindt u in het tarievenoverzicht. Het verzwaren van uw aansluiting zorgt mogelijk voor hogere maandelijkse netbeheerkosten.

Een lichtere aansluiting aanvragen

Heeft u minder vermogen nodig dan uw huidige stroomaansluiting? Vraag dan een wijziging van uw aansluiting aan. Via Mijn Liander kunt u zien welke stroomaansluiting u nu heeft. Laat u altijd adviseren door een erkend installateur. Een wijziging van uw stroomaansluiting vraagt u aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl.

Kosten

U betaalt eenmalige kosten voor het verlichten van uw aansluiting. Bekijk voor meer informatie het tarievenoverzicht. Voor een lichtere stroomaansluiting betaalt u mogelijk ook lagere maandelijkse netwerkkosten. Deze betaalt u via uw energieleverancier.

Ja, alleen de smeltzekeringen vervangen

U wilt alleen de smeltzekeringen laten vervangen zonder de aansluiting te verzwaren of verlichten en/of te verplaatsen. U vraagt dit aan door de volgende stappen te doorlopen:

  1. U logt in op www.mijnaansluiting.nl en start een nieuwe aanvraag. 
  2. Bij stap 3 (Voor welke soort aansluiting wilt u een aanvraag indienen?) kiest u voor 'Elektriciteit'. 
  3. Daarna kiest u voor 'Wijzigen aansluiting'. 
  4. Ten slotte kiest u voor 'Vervangen smeltzekeringen door automaten'.

Nee, u wilt ook de aansluiting aanpassen

Wilt u niet alleen de smeltzekeringen laten vervangen. Maar ook de aansluiting verzwaren, verlichten en/of verplaatsen? Vraagt dit dan als twee losse aanvragen aan bij www.mijnaansluiting.nl. U doorloopt hierbij de volgende stappen voor het laten vervangen van de smeltzekeringen:

  1. Log in op www.mijnaansluiting.nl en start een nieuwe aanvraag.
  2. Bij stap 3 (Voor welke soort aansluiting wilt u een aanvraag indienen?) kiest u voor 'Elektriciteit'.
  3. Kies voor 'Wijzigen aansluiting'.
  4. Hierna kiest u voor 'Vervangen smeltzekeringen door automaten'.

Vervolgens vraagt u ook de aanpassing en/of verplaatsing van de aansluiting aan via www.mijnaansluiting.nl. Het is belangrijk dat u deze aanvragen los van elkaar indient. Dan worden ook alle werkzaamheden in de planning meegenomen.

Een aansluiting verplaatsen

Is het nodig om de aansluiting en/of meterkast te verplaatsen? Zorg dan dat u goed voorbereid bent. Raadpleeg altijd een erkend installateur voor advies voordat u een verplaatsing aanvraagt. Het verplaatsen van uw aansluiting vraagt u aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl.

Kosten verplaatsen aansluiting

Als u al weet welke verplaatsing u nodig heeft, kunt u in het tarievenoverzicht de kosten bekijken. 

Let op: ga nooit zelf aan de slag. Bezoek voor meer informatie onze pagina over het veilig aanpassen van een aansluiting.

Een zwaardere gasaansluiting aanvragen

Via Mijn Liander kunt u zien welke gasaansluiting u nu heeft. Wilt u de gasaansluiting verzwaren? Vraag altijd een erkend installateur om advies. Een wijziging van uw gasaansluiting vraagt u aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Let op: door drukte op het energienet en personeelstekort duurt het soms langer voordat wij uw aanvraag kunnen uitvoeren. Doe uw aanvraag op tijd.

Kosten

De kosten voor het verzwaren van de gasaansluiting vindt u in het tarievenoverzicht. Voor een zwaardere gasaansluiting betaalt u ook hogere maandelijks netwerkkosten. Deze betaalt u via uw energieleverancier.

Een lichtere gasaansluiting aanvragen

Verbruikt u minder gas en heeft u hierdoor minder capaciteit nodig? Dan kunt u een lichtere gasaansluiting aanvragen. Via Mijn Liander kunt u zien welke gasaansluiting u nu heeft. Vraag altijd een erkend installateur voor advies. Een verlichting van uw gasaansluiting vraagt u aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl.

Kosten

De kosten voor het verlichten van uw gasaansluiting vindt u in het tarievenoverzicht. Voor een lichtere gasaansluiting betaalt u mogelijk lagere maandelijkse netwerkkosten. Deze betaalt u via uw energieleverancier. Let op: door drukte op het energienet en personeelstekort duurt het mogelijk langer voordat wij uw aanvraag kunnen uitvoeren.

Een gasaansluiting verplaatsen

Vraag de verplaatsing op tijd aan. Via Mijn Liander kunt u zien welke gasaansluiting u nu heeft. Raadpleeg altijd een erkend installateur voor advies. Een verplaatsing van uw gasaansluiting vraagt u aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Let op: door drukte op het energienet en personeelstekort duurt het mogelijk langer voordat wij uw aanvraag kunnen uitvoeren.

Kosten

De kosten voor het verplaatsen en het eventueel aanpassen van uw gasaansluiting vindt u in het tarievenoverzicht.

Voorkom gevaarlijke situaties

Ga nooit zelf aan de slag met het verplaatsen van uw aansluiting. Zo voorkomt u levensgevaarlijke situaties voor uzelf en anderen.

Monteur werkend aan meterkast