Soorten aansluitingen

Ieder soort aansluiting staat voor een hoeveelheid energie die uw aansluiting maximaal kan voorzien.

Wijzigt uw energiebehoefte? Dan kunt u een andere aansluiting nodig hebben. Een erkend installateur kan u hierover informeren.

Stroomaansluitingen

Een aansluiting bestaat uit de kabel die de meter in uw meterkast verbindt met het stroomnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel vermogen uw aansluiting heeft.

Let op: Bij een zwaardere aansluiting betaalt u ook meer netbeheerkosten. Uw energieleverancier brengt deze kosten maandelijks in rekening. Een zwaardere aansluiting zorgt dus voor een hogere energierekening, óók als u de energie niet gebruikt.

* De aansluitkosten (incl. btw) zijn eenmalig. De prijs kan hoger uitvallen door uw persoonlijke situatie. U krijgt in dat geval een maatwerkofferte.
** De netwerkkosten (per jaar, incl. btw) betaalt u via uw energieleverancier.Gasaansluitingen

Een aansluiting bestaat uit de leiding die de meter in uw meterkast verbindt met het gasnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel gas door uw aansluiting kan.

Maximale capaciteit

De grootte van de gasaansluiting drukken we uit met de hoofdletter G gevolgd door een cijfer (4, 6, 10, 16 of 25). Hoe hoger het getal, hoe groter de aansluiting en hoe meer gas door de leiding kan. Met een G4-aansluiting kan maximaal 6 m3 per uur door de gasleiding.


Handen monteur werkend aan aansluiting

Aansluitingen

Aansluiting wijzigen? Vraag advies aan een erkend installateur

Monteur in Lianderjas met veiligheidshelm op en gereedschap in zijn hand

Veiligheid

Aansluiting aanpassen? Laat dit altijd veilig doen door Liander

Monteur met klant bij meterkast

Aansluitingen

Keuzehulp: Welke aansluiting heeft u nodig?