Goedendag, waar kunnen we u mee helpen?

Kunt u terugleveren op uw adres?

Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat u de energie die u opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. Controleer of op uw adres problemen met terugleveren bekend zijn.

Status van uw aanvraag

U heeft een aanvraag gedaan voor een aanpassing aan uw stroom- en/of gasaansluiting. Helaas duurt het soms langer voordat wij een aanvraag in behandeling kunnen nemen. Lees hier meer over wat u kunt verwachten.

Onverwacht hoog energieverbruik?

Heeft u een onverwacht een hoge energierekening ontvangen? Twijfelt u of uw meter goed werkt?
Deze stappen helpen u verder.

Meter niet uitleesbaar

Heeft u van uw energieleverancier bericht gehad dat uw meterstanden niet op afstand uitleesbaar zijn? Of heeft u zelf gemerkt dat uw meterstanden niet meer automatisch worden doorgegeven aan uw energieleverancier? Mogelijk is er in uw meter een communicatiestoring ontstaan.

Meest gestelde vragen

  • Alles rond een aansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Of het nu gaat om een wijziging van een bestaande aansluiting. Of de aanvraag van een nieuwe vaste aansluiting of een tijdelijke aansluiting. De kosten vindt u in ons tarievenoverzicht. Laat u de capaciteit van uw aansluiting wijzigen? Houd er dan rekening mee dat de periodieke kosten kunnen veranderen. 

  • Wij proberen u zo snel mogelijk te helpen, maar helaas duurt het soms langer door omstandigheden. U kunt hier meer informatie vinden over de werkwijze en de eventuele vertraging.

  • Er kunnen verschillende redenen zijn dat uw meterstanden niet worden doorgegeven aan uw energieleverancier. Wij helpen u graag om dit probleem op te lossen. Bekijk hier wat u in dit geval kan doen. 

  • Neem contact op met uw energieleverancier voor een mogelijke verklaring als verbruik anders is dan verwacht. Heeft u dit al gedaan en twijfelt u of uw meter goed werkt? Lees onze informatie over hoog verbruik en metercontrole.

  • Vraag telefonisch een spoedaanmelding aan bij een energieleverancier. Als u geen energieleverancier heeft, zijn wij verplicht uw aansluitingen af te sluiten van het energienetwerk.

  • Wij hebben een stappenplan voor u gemaakt. Hier kunt u informatie vinden en de stappen volgen over het opwekken en terugleveren van energie. 

  • Om het energienet veilig en betrouwbaar te houden, voeren wij onderhoud uit. Soms heeft u daardoor tijdelijk geen gas en stroom. Zo kunnen we veilig werken. Bij dit soort geplande werkzaamheden heeft u geen recht op een compensatievergoeding. Die krijgt u alleen bij een spontante storing die langer dan 4 uur duurt. 

  • Als u langer dan vier uur zonder stroom zat, ontvangt u automatisch een compensatievergoeding. Hoe dat werkt leest u op deze informatiepagina over compensatie.

    In extreme situaties, zoals een natuurramp of bij terrorisme, ontvangt u mogelijk geen compensatievergoeding.