Tijdelijk afsluiten of heraansluiten

U kunt via onze klantenservice de aansluiting tijdelijk stopzetten. Dit kan maximaal voor 12 maanden. Hierna moet de aansluiting weer in gebruik worden genomen of definitief worden verwijderd.

1

Wilt u uw aansluiting tijdelijk afsluiten of heraansluiten?

Een stroom- of gasaansluiting tijdelijk afsluiten

Maakt u tijdelijk geen gebruik meer van de stroom- of gasaansluiting? Bijvoorbeeld omdat u gaat verbouwen? Neem contact op met onze klantenservice om uw aansluiting tijdelijk stop te zetten.

Meld uw aansluiting af bij uw energieleverancier 

Vergeet niet om aan uw energieleverancier door te geven dat uw stroom- of gasaansluiting tijdelijk wordt stopgezet. Dit gebeurt niet automatisch. Wanneer u zich niet afmeldt, blijft u de maandelijkse netwerkkosten betalen voor uw aansluiting.

Kosten 

Bekijk de kosten voor het tijdelijk afsluiten in het tarievenoverzicht. Na 12 maanden moeten wij u weer aansluiten. Of u laat de aansluiting definitief verwijderen. U betaalt ook voor het opnieuw aansluiten of verwijderen.

Een stroom- of gasaansluiting heraansluiten

Zorg voor een contract met uw energieleverancier
Dit is een voorwaarde om een stroom- of gasaansluiting opnieuw aan te sluiten. Zijn er nog openstaande facturen? Dan moeten deze eerst worden betaald. Hierna kunnen wij aan het werk.

Kosten
Bekijk het tarievenoverzicht voor de kosten van een heraansluiting.

Wilt u uw woning of pand heraansluiten na energiefraude?
Bekijk dan wat u in uw situatie moet doen en vul het webformulier in.

Is de aansluiting tijdelijk afgesloten en wilt u de aansluiting weer in gebruik nemen?
Vraag dan een heraansluiting.

Monteur werkend aan meterkast