Verbouwen

Gaat u verbouwen of verhuizen en denkt u na over het vermogen van de aansluiting(en)? Laat u altijd adviseren door een erkend installateur.
Verhuisdozen

Een geschikte aansluiting na verbouwen

Als u gaat verbouwen zijn er waarschijnlijk veranderingen in uw energieverbruik. Misschien gaat u minder of geen gas meer gebruiken. Of gaat uw stroomverbruik omhoog door de aanschaf van een nieuw apparaat. Het is daarom belangrijk om bij een verbouwing eerst te kijken naar de huidige aansluiting(en) en meter(s).

Overstappen op duurzame energie

Steeds meer mensen kiezen voor duurzame vormen van energie. Bijvoorbeeld bij het verwarmen van een woning of bij het koken. Wanneer u gaat verbouwen staat u voor deze keuzes. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om volledig van het gas af te gaan of in de toekomst elektrisch te gaan koken. Dat is beter voor het milieu. En het helpt de opwarming van de aarde tegen te gaan. Hierdoor heeft u misschien een wijziging of verwijdering van uw aansluiting(en) nodig. Wilt u advies? Vraag een erkend installateur.

Wie regelt wat?

  • Voor advies over de zwaarte van de aansluiting kunt u ook terecht bij een erkend installateur.
  • Een erkend installateur kan de voorbereidende werkzaamheden aan de meterkast voor u uitvoeren.
  • U bent zelf verplicht voor het plaatsen van een hoofdschakelaar.
  • Wij zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de verzwaring van de aansluiting na uw aanvraag. Eén van onze monteurs of aannemers voeren de werkzaamheden uit.
  • Wilt u de gasaansluiting tijdelijk afsluiten of verwijderen? Vraag dan advies aan een erkend installateur. Misschien moet dan de stroomaansluiting juist verzwaard worden.