Nieuw huis? Verhuis je energiecontract

Nieuw huis, nieuwe energie

Ga je verhuizen? Zorg ervoor dat je op je nieuwe adres ook een energiecontract hebt.  Anders heb je in je nieuwe huis geen energie en kun je geen tv kijken of sta je onder een koude douche. Ik kan je vertellen wat je moet doen. Maar je moet het wel even zelf regelen bij een energieleverancier.

Wat moet je doen?

Je zit middenin de verhuizing en moet aan veel dingen denken. Daarom helpen wij je graag herinneren dat je ook je energiecontract moet verhuizen.

Stap 1: Vanaf het moment dat je weet wanneer je de sleutel krijgt, kun je de verhuizing doorgeven.

Stap 2: Neem contact op met je energieleverancier en geef je verhuizing op tijd door. Wil je liever switchen van energieleverancier dan kan je een nieuw energiecontract afsluiten. Deze energievergelijker van de consumentenbond kan je helpen bij je keuze voor energieleverancier. 

Stap 3: Spreek met de energieleverancier af dat het contract in moet gaan op de datum dat je jouw sleutel krijgt.

Stap 4: De energieleverancier laat ons dan weten dat jij een energiecontract hebt. Je hoeft geen contact met ons op te nemen. Weer een taak afgevinkt!

Zorg ervoor dat je op je nieuwe adres, zodra je de sleutel hebt, ook een energiecontract hebt. Regel het bij je energieleverancier.

Wat Liander voor jou doet

Bij een energieleverancier koop je energie. En de netbeheerder zorgt ervoor dat je deze energie thuis krijgt. Liander is zo'n netbeheerder. Als we energie bij jou thuis brengen maar je hebt geen energiecontract met een energieleverancier, dan betaal je niet voor jouw energie. Uiteindelijk moeten we dan tot afsluiten overgaan. Dat doen we natuurlijk liever niet. Dat brengt veel gedoe en kosten met zich mee. Daarom wijzen wij jou erop dat jij je energiecontract op tijd moet regelen. Want energie verdient aandacht.