Uitlezen slimme meter

Slimme meter uitlezen

De slimme meter stuurt op afstand uw meterstanden door naar de netbeheerder. Dit gebeurt maandelijks, maar ook als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. Wij delen deze standen met uw energieleverancier. U kunt er ook voor kiezen om de uitleesfunctie uit te zetten. Dit kan ná de installatie van de slimme meter of op het moment dat de monteur voor de deur staat. Controleer eenvoudig via zelf online of uw standen worden uitgelezen.

Uitlezen in-/uitschakelen

Icoon De slimme meter

Wilt u het uitlezen van uw meterstanden in- of juist uitschakelen? Kan dat eenvoudig online door met de laatste zes cijfers van uw meternummer in te loggen.

Geen verbruiksgegevens versturen? Zo werkt dat

Icoon Inzicht in energieverbruik

Door de uitleesfunctie van de slimme meter uit te schakelen, ontvangen netbeheerders geen verbruiksgegevens. Wat wordt er dan wél nog uitgewisseld en waarom?

Meterstanden uitlezen met een app

Standaard worden de slimme meters 12 keer per jaar uitgelezen. U ontvangt hier een verbruiksoverzicht van. Wilt u dagelijks tot real time inzicht krijgen in uw verbruik? Koppel de slimme meter dan aan een apparaatje of een app, oftewel een energieverbruiksmanager. Beter inzicht zorgt ook vaak voor een besparing. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Veelgestelde vragen