Uitlezen slimme meter

Slimme meter uitlezen

De slimme meter stuurt op afstand meterstanden door naar de netbeheerder. U kunt dit zelf inschakelen of uitschakelen. Bekijk hieronder hoe het werkt.

Uitlezen inschakelen uitschakelen

De slimme meter stuurt elke dag op afstand de meterstanden door naar uw netbeheerder. Dit gebeurt ook als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. Wij delen deze standen met uw energieleverancier. U kunt er ook voor kiezen om de uitleesfunctie uit te zetten. Dit kan ná de installatie van de slimme meter of op het moment dat de monteur voor de deur staat. Controleer eenvoudig via zelf online of uw standen worden uitgelezen. Dit regelt u eenvoudig via Mijn Liander

Uitlezen: in-/uitschakelen

Wilt u weten of de uitleesfunctie van uw slimme meter aan of uit staat? Of wilt u de uitleesfunctie wijzigen? Regel het eenvoudig in Mijn Liander.

Uitlezen: hoe werkt het?

Door het uitschakelen van de uitleesfunctie, ontvangen netbeheerders geen verbruiksgegevens. Maar hoe werkt het precies?

 

Meterstanden uitlezen met een app

Standaard worden de slimme meters elke dag uitgelezen. U ontvangt hier maandelijks een verbruiksoverzicht van uw energieleverancier van. Wilt u dagelijks tot real time inzicht krijgen in uw verbruik? Koppel de slimme meter dan aan een apparaatje of een app: een energieverbruiksmanager. Beter inzicht zorgt ook vaak voor een besparing. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Veelgestelde vragen