Kwartierwaarden stopzetten

Kwartierwaarden of kwartierstanden zijn de meterstanden van de stroommeter die per kwartier worden uitgelezen. Dit kan alleen wanneer u een slimme meter heeft en hier zelf toestemming voor geeft aan uw energieleverancier.
Een slimme meter in de meterkast

Heeft u van ons een brief ontvangen over de kwartierwaarden?

Dan heeft uw energieleverancier ons gevraagd de meterstanden van uw slimme meter voortaan per kwartier uit te lezen. Dit kan alleen wanneer u dit heeft afgesproken met uw energieleverancier. Bijvoorbeeld omdat u dan online of via een app inzicht in uw energieverbruik krijgt. Of omdat uw energieleverancier producten en diensten op basis van flexibele tarieven aanbiedt. Hiervoor is inzicht in de kwartierstanden nodig. Voor vragen over uw energiecontract of uw toestemming voor het uitlezen van de kwartierstanden, neemt u contact op met uw energieleverancier.

Let op: de standen van de gasmeter kunnen niet per kwartier uitgelezen worden. Dit kan alleen per uur.

Wilt u niet dat de kwartierwaarden van de stroommeter worden uitgelezen?

Dan schakelen wij dit weer voor u uit. Vul hiervoor onderstaand formulier in.

Op welk adres wilt u het uitlezen van de kwartierwaarden stopzetten?

Als u meerdere slimme meters op één aansluitadres heeft, dan is het van belang dat u de juiste EAN-codes doorgeeft. Bel 088 542 64 44 (klantenservice) om uw exacte aansluitgegevens te achterhalen als u deze niet kent.

Gegevens huidige meter/leverancier

De EAN-code is een uniek 18-cijferig nummer dat alleen voor uw aansluiting(en) geldt. U kunt uw EAN-code voor uw elektriciteit- en/of gasaansluiting opzoeken via het EAN-codeboek

Uw gegevens

Telefoonnummer