Energie verdient aandacht, ook in Amsterdam

De vraag naar elektriciteit in Amsterdam groeit snel. Daarom investeren we de komende jaren aan het uitbreiden en verzwaren van het energienet. We werken hard aan (tijdelijke) oplossingen voor bedrijven én consumenten in de regio. Ook Gemeente Amsterdam zit niet stil.
Amsterdam centraal station bij schemerlicht. De straatlantaarns zijn aan.
Samen met de Gemeente Amsterdam werkt Liander aan een toekomstbestendig elektriciteitsnet.

Grootschalige uitbreidingen in Amsterdam

We verbruiken steeds meer stroom. Daarom moet het netwerk nu groter en sterker worden gemaakt. Lees meer over onze werkzaamheden in heel Noord-Holland.

Verder breiden we ons netwerk uit door onder andere het vernieuwen en uitbreiden van elektriciteitsstations. Het stroomnet uitbreiden is een grote opgave: er worden 30 elektriciteitsstations nieuw gebouwd en 13 elektriciteitsstations worden vernieuwd of uitgebreid. Bekijk hieronder de lopende projecten. 

Elektriciteitsstations Amsterdam in ontwikkeling
Paars vlak

Ga mee met de stroom vooruit

De energietransitie is in volle gang. We gaan van gas naar groen. Van ketel naar pomp. Van tanken naar thuis. We gebruiken steeds meer stroom en wekken zelf op. Ons energienet is ruim 100 jaar oud en nog altijd betrouwbaar en veilig. Toch vraagt het anders gebruiken van energie om een update van ons net. Zo staan we voor de grootste verbouwing ooit.

Bekijk hier wat dat voor jou betekent