Een aansluiting in uw nieuwbouwwoning

Aansluiting nieuwbouw

Een nieuwe aansluiting vraagt u vast niet dagelijks aan. Daarom helpen wij u hier op weg. Voor een nieuwbouwwoning moet u, de aannemer of de projectbegeleider een aansluiting aanvragen. Laat u voor de zwaarte van de aansluiting adviseren door een erkend installateur.

Van een bouwaansluiting naar een vaste aansluiting

Voor het bouwen van een nieuwbouwwoning is stroom nodig. In eerste instantie vraagt u of uw projectbegeleider/aannemer een bouwaansluiting aan. Als uw nieuwbouwwoning klaar is, kunt u de bouwaansluiting laten omzetten in een vaste aansluiting. In dit geval wordt de bouwaansluiting verwijderd en wordt de elektriciteitskabel verplaatst of doorgetrokken naar uw meterkast. Wilt u ook een gasaansluiting in uw nieuwe huis? Dan heeft u een vergunning van de gemeente nodig. 

Welke aansluiting heeft u nodig?

Uw aansluiting moet zwaar genoeg zijn voor de apparaten in uw huishouden. Uw aansluiting moet voldoende vermogen hebben. Wilt u bijvoorbeeld elektrisch gaan koken? Laat u adviseren door een erkend installateur. Bekijk de verschillende typen aansluitingen en kosten.

Wat kost een nieuwe aansluiting?

Via een aantal stappen krijgt u inzicht in welke aansluiting voor u geschikt is. En een indicatie van de kosten.  

Hoe vraag ik een aansluiting aan?

U vraagt een aansluiting aan via mijnaansluiting.nl. Laat u altijd adviseren door een erkend installateur. 

Wie regelt wat?

  • Voor advies over de zwaarte van uw aansluiting kunt u terecht bij een erkend installateur.
  • U bent in sommige gevallen zelf verplicht om uw meterkast voor te bereiden op de aansluiting, zoals de groepenkast en de aardlekschakelaar. 
  • Een erkend installateur kan de voorbereidende werkzaamheden aan de meterkast voor u uitvoeren. 
  • U regelt zelf een energiecontract met een energieleverancier. Regel dit twee weken voordat Liander de aansluiting komt plaatsen. 
  • Liander is verantwoordelijk voor het plaatsen van uw aansluiting na uw aanvraag. Meestal vragen we hier een aannemer voor. 
  • Wilt u een gasaansluiting aanvragen voor uw nieuwbouwhuis? Dan heeft u een vergunning nodig van uw gemeente.