Bouwaansluiting aanvragen

Bouwaansluiting aanvragen

Een bouwaansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Na het renovatie- of bouwproject zetten we deze niet automatisch om in een vaste aansluiting. Dat regelt u ook via mijnaansluiting.nl. Bekijk hieronder alle informatie over een bouwaansluiting. Vraag altijd een installateur om advies.

Soorten bouwaansluitingen

Capaciteit Geschikt voor
 3x25A (standaardaansluiting) standaardapparaten, zoals een elektrische boiler, koelkast, wasmachine, computer, verlichting.
3x35A standaardapparaten en daarnaast ook apparaten die meer vermogen nodig hebben. Zoals een jacuzzi, hottub, (5-pits) elektrische kookplaat, sauna, elektrische warmtepomp.

De kosten

De kosten voor een bouwaansluiting bestaan uit eenmalige en periodieke kosten.

  1. Eenmalige kosten

    Het bedrag hangt af van de capaciteit die u kiest. Een bouwaansluiting wordt altijd doorgetrokken naar een definitieve aansluiting in de meterkast van uw woning. Dit betekent dat in de opdrachtbevestiging een bedrag voor de bouwaansluiting en een bedrag voor de latere definitieve aansluiting vermeld staan. Voor deze twee aansluitingen ontvangt u twee aparte rekeningen. Bekijk de eenmalige kosten.

  2. Periodieke kosten

    De netbeheerkosten (onder andere voor meterhuur en transport) betaalt u maandelijks via uw energieleverancier. Het bedrag is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Bekijk de periodieke kosten.

Vraag deze aansluiting aan

U kunt de aansluiting aanvragen op de externe website www.mijnaansluiting.nl. Hier regelt u alle aanvragen van aansluitingen.

Voorwaarden bouwaansluiting