Bouwaansluiting aanvragen

Bouwaansluiting aanvragen

Een bouwaansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Na het renovatie- of bouwproject zetten we deze niet automatisch om in een vaste aansluiting. Dat regelt u ook via mijnaansluiting.nl. Bekijk hieronder alle informatie over een bouwaansluiting. Vraag altijd een installateur om advies.

Soorten bouwaansluitingen

Capaciteit Geschikt voor
 1x10A portiekverlichting of in een garagebox voor bijvoorbeeld een elektrische lader, de garagepoort of een lamp. Deze aansluiting heeft een beperkt piekvermogen.
 3x25A (standaardaansluiting) standaardapparaten, zoals een elektrische boiler, koelkast, wasmachine, computer, verlichting.
3x35A standaardapparaten en daarnaast ook apparaten die meer vermogen nodig hebben. Zoals een jacuzzi, hottub, (5-pits) elektrische kookplaat, sauna, elektrische warmtepomp.

De kosten

De kosten voor een bouwaansluiting bestaan uit eenmalige en periodieke kosten.

  1. Eenmalige kosten

    Het bedrag hangt af van de capaciteit die u kiest. Een bouwaansluiting wordt altijd doorgetrokken naar een definitieve aansluiting in de meterkast van uw woning. Dit betekent dat in de opdrachtbevestiging een bedrag voor de bouwaansluiting en een bedrag voor de latere definitieve aansluiting vermeld staan. Voor deze twee aansluitingen ontvangt u twee aparte rekeningen. Bekijk de eenmalige kosten.

  2. Periodieke kosten

    De netbeheerkosten (onder andere voor meterhuur en transport) betaalt u maandelijks via uw energieleverancier. Het bedrag is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Bekijk de periodieke kosten.

Vraag een aansluiting aan

Dit regelt u op mijnaansluiting.nl
Deze website is de centrale landelijke ingang voor gas-, elektriciteits-, water- en kabelaansluitingen. 
 

Komt u er op de site niet uit? Neem contact op met de helpdesk via 088 542 64 44.

Na uw aanvraag

Icoon Opwekken stappenplan

Nadat u betaald heeft, neemt een aannemer van Liander contact met u op. Binnen een aantal weken voert hij de werkzaamheden uit.

Voorwaarden bouwaansluiting