Verbruik zonder contract

Verbruik zonder contract

Als u energie gebruikt moet u aangemeld zijn bij een energieleverancier. De energieleverancier levert de energie en wij als netbeheerder beheren en onderhouden het net waardoor de energie geleverd kan worden. U betaalt aan de energieleverancier de kosten van het verbruik van de energie en de kosten voor het gebruik van het net. Heeft u een rekening van ons ontvangen? Dan heeft u in een bepaalde periode energie verbruikt zonder een contract met een energieleverancier. Deze kosten hebben wij niet bij u in rekening kunnen brengen via de energieleverancier.

Wat is verbruik zonder contract

U moet aangemeld zijn bij een energieleverancier als u gebruik maakt van gas en/of stroom. Uw energieleverancier brengt het verbruik bij u in rekening. Soms wordt er energie verbruikt zonder contract met een energieleverancier. Er ontstaat dan een verschil in meterstanden. De meterstanden van de vorige bewoner (afmelding) zijn lager dan de meterstanden van de nieuwe bewoner (aanmelding). Dit verschil brengen wij als netbeheerder nog in rekening.   

Ik ben niet verantwoordelijk, wat kan ik doen?

Bent u niet verantwoordelijk voor het verbruik zonder contract? Vul dan dit webformulier in en stuur dit samen met een bewijs waaruit dit blijkt, zoals bijvoorbeeld uw inspectie- of opleverrapport met de dag van sleuteloverdracht en uw meterstanden. Stuur deze gegevens binnen 14 dagen naar ons op. We onderzoeken uw documenten en verhalen de kosten op de verantwoordelijke voor het verbruik zonder contract.

 

Veelgestelde vragen