Typen aansluitingen

Typen aansluitingen

U wilt een nieuwe aansluiting. Voor alleen standaard apparatuur? Of ook voor zonnepanelen? Blijvend of tijdelijk? Veel vragen. Laat u daarom adviseren door een erkend installateur. Hieronder vindt u de beschikbare typen elektriciteitsaansluitingen en gasaansluitingen.

Beschikbare elektriteitsaansluitingen

Beschikbare gasaansluitingen

  • G4* (standaard huisaansluiting) De G4-aansluiting is de standaard huisaansluiting voor gas waar een gemiddeld huishouden voldoende aan heeft. Capaciteit maximaal 6 m3 per uur.
    G6* (grote huisaansluiting) De G6-aansluiting is een grote huisaansluiting. Voor grotere woningen en kleine winkels. Capaciteit maximaal 10 m3 per uur.
    G10 (kleinzakelijke aansluiting) De G10-aansluiting is een kleinzakelijke aansluiting voor gas. Voor winkels en bedrijven. Capaciteit maximaal 16 m3 per uur.
    G16 (kleinzakelijke aansluiting) De G16-aansluiting is een kleinzakelijke aansluiting voor gas. Voor winkels en bedrijven. Capaciteit maximaal 25 m3 per uur.
    G25 (kleinzakelijke aansluiting) De G25-aansluiting is een kleinzakelijke aansluiting. Voor winkels en bedrijven. Capaciteit maximaal 40 m3 per uur.

Welke aansluiting heeft u?

Welke aansluiting heeft u?

Bekijk zelf de gegevens en kosten van uw aansluiting. Log in met uw adresgegevens en het meternummer. 

Nieuwe aansluiting: Hoe regelt u dat?

Wij regelen uw nieuwe vaste aansluiting. De aanvraag van een nieuwe aansluiting doet u op de landelijke website mijnaansluiting.nl.