Geluidsproblemen met uw meter

Geluid meter

Gasmeters maken soms geluid. Vooral in de koude maanden als er meer gas gebruikt wordt. Dit kan geen kwaad. Heeft u vragen over het geluid dat uw meter maakt. Misschien staat uw vraag hieronder bij.

Veelgestelde vragen geluid meters

  • Sommige gasmeters maken een piepend of ander geluid met name als de buitentemperatuur daalt en er meer gas verbruikt wordt. In gasmeters zitten bewegende delen die geluid kunnen maken. Dit geluid kan in principe bij alle type gasmeters voorkomen, maar we zien het iets vaker bij verschillende typen meters van het merk Flonidan (type DSMR4.2. en SMR5). 

  • Nee, er is geen enkel veiligheidsrisico. Het is ‘alleen’ een hinderlijk geluid.

  • Klanten die overlast van het geluid hebben, kunnen contact met ons opnemen voor een afspraak om de meter kosteloos te vervangen. Normaliter vervangen we de meter binnen 10 werkdagen binnen kantooruren. 

  • Ja, het komt soms voor dat ook de nieuw geplaatste meter geluid maakt. Dat komt omdat men dit van tevoren niet kan weten, in iedere gasmeter zitten namelijk bewegende delen die geluid kunnen produceren.

  • Als dat zo is dan hangt hij natuurlijk direct een nieuwe meter op. Het kan ook zijn dat het geluid zich pas later laat horen, dan kan hij dit niet vaststellen op het moment van installeren.