Veilig werken met de poortinstructie

Poortinstructie

Liander en Qirion hechten veel waarde aan een veilige (werk)omgeving voor mensen die onze onderstations, bouwplaatsen en gebieden met hoogspanningslijnen bezoeken. Om veilig te werken gelden er veiligheidsregels op deze hoogspanningslocaties. De regels worden getoetst door een poortinstructie. Het volgen van deze instructie is verplicht per 1 maart 2018.

Een poortinstructie via e-learning

Wij bieden bezoekers van onze onderstations, bouwplaatsen en gebieden met hoogspanningslijnen de poortinstructie aan. De instructie is een e-learning die bestaat uit een instructiefilm waarin de regels voor het veilig werken op onze hoogspanningslocaties worden uitgelegd. Na de film volgt een toets van enkele vragen. Het volgen van de poortinstructie draagt eraan bij dat volgens onze veiligheidsregels wordt gewerkt en iedereen veilig thuis komt.

 

Volg de poortinstructie

U volgt de poortinstructie op de website https://liander.explainsafe.nl/nl. U schrijft zich hier eerst in.

Certificaat na afronden e-learning

Deelnemers die de toets met goed resultaat afronden ontvangen per mail een certificaat. Het certificaat is één jaar geldig en is voorzien van een bewijs dat je uit kan knippen en in jouw veiligheidspaspoort kunt plakken. Om toegang te krijgen tot onze hoogspanningslocaties laat je het certificaat aan de vertegenwoordiger van Liander zien. Is jouw certificaat verlopen? Dan volg je opnieuw de poortinstructie om een nieuw certificaat te bemachtigen. Het certificaat behaald bij Liander is ook geldig op de terreinen van netbeheerder TenneT.

Veelgestelde vragen

  • Ja, er bestaat 1 (gezamenlijke) poortinstructie die geldig is op zowel terreinen van TenneT als van Liander.

  • Voor alle hoogspanningsstations, bouwplekken en gebieden met hoogspanningslijnen  van TenneT en Liander.

  • Neem dan contact op met Explain.

  • Ja, zodra je certificaat bijna verloopt ontvang je daarover een automatische herinnering via de mail.

  • Ja, de poortinstructie is verplicht voor iedereen die op een hoogspanningslocatie  komt.

  • Intern wordt getoetst of de poortinstructie is gevolgd.