Aanmelden voor terugleveren

Aanmelden voor terugleveren

Om met uw bedrijf terug te kunnen leveren moet u zich aanmelden op energieleveren.nl. U bent dat wettelijk verplicht. En zo kunnen wij ook de grootte van uw opwek en terugleververgoeding bepalen.

Registreer uw teruglevering vóór plaatsing

Aanmelden voor terugleveren kan al voordat u uw zonnepanelen installeert. Registreer zodra u weet wat het vermogen van uw installatie is. Zo kunt u sneller van start. U kunt dan ook contact opnemen met uw energieleverancier om afspraken te maken over een eventuele terugleververgoeding.

Veelgestelde vragen

  • Meld u aan voor terugleveren via energieleveren.nl. Wij controleren na uw aanmelding of uw meter geschikt is. Als de meter niet geschikt is, dan krijgt u gratis een slimme meter aangeboden.

  • Als u een draaischijfmeter meter heeft, kan het zijn dat deze automatisch saldeert. U ziet de meter dan teruglopen als u teruglevert aan het net. Maar hier zitten risico’s aan vast:

    • U kunt op de meter niet zien hoeveel u teruglevert. U kunt dus niet controleren of de saldering klopt.
    • Het is mogelijk dat er in het verleden een terugloopblokkering is aangebracht. Dit is pas te zien als u teruglevert, de meter loopt dan namelijk niet terug. U saldeert dus niets.

    Wij adviseren uw draaischijfmeter gratis te laten vervangen door een slimme meter na uw aanmelding op energieleveren.nl

  • Wij controleren binnen 15 minuten of uw meter geschikt is voor teruglevering. U ontvangt hierover een e-mail. Lees wat er verder gebeurt in het stappenplan.

  • Lees waarom het aanmelden op energieleveren.nl verplicht is.