Meterstoring Melden

Meterstoring melden

Heeft u van uw energieleverancier bericht gehad dat uw meterstanden niet op afstand uitleesbaar zijn? Of heeft u zelf gemerkt dat uw meterstanden niet meer automatisch worden doorgegeven aan uw energieleverancier? Mogelijk is er in uw meter een communicatiestoring ontstaan. Wij verhelpen uw meterstoring kostenloos. 

Zijn uw meterstanden niet op afstand uitleesbaar?

Geef uw gegevens door via onderstaand formulier. Wij onderzoeken met deze gegevens of er een nieuwe meter nodig is.

  • Kunnen wij uw meter niet uitlezen? Dan ontvangt u hierover via e-mail een bericht. En plaatsen wij kostenloos bij u een nieuwe meter wanneer deze weer beschikbaar is. 
  • Kunnen wij uw meter uitlezen? Ook dan ontvangt u van ons via e-mail een bericht. We plaatsen dan geen nieuwe meter. In de e-mail leest u wat u dan kunt doen.

 

Gegevens van uw meter

*Vul hier het nummer in van uw stroomaansluiting. Dit zijn de 18 cijfers die vermeld staan achter 'Aansluiting stroom' in de e-mail die u van uw energieleverancier heeft ontvangen. Staat de EAN-code niet in de e-mail of heeft u geen e-mail ontvangen?  U kunt uw EAN-code ook hier opvragen.

Vul hier het nummer in van uw gasaansluiting. Dit zijn de 18 cijfers die vermeld staan achter 'Aansluiting gas in de e-mail die u van uw energieleverancier heeft ontvangen. Staat de EAN-code niet in de e-mail of heeft u geen e-mail ontvangen?  U kunt uw EAN-code ook hier opvragen.

Uw persoonsgegevens

(niet verplicht)

Tekort aan meters

Door een wereldwijd tekort aan grondstoffen, chips en productievertragingen door corona hebben we het afgelopen jaar te maken gehad met een tekort aan slimme meters.  

Wat betekent dit voor u?

De meter die nodig is om bij u de communicatiestoring op te lossen is momenteel beperkt beschikbaar. Vanwege grote achterstanden en de sterke toename in het aantal nieuwe aanvragen, duurt het gemiddeld vijf maanden voordat u geholpen kunt worden.

U ontvangt van ons bericht wanneer u hiervoor aan de beurt bent. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Goed om te weten: uw meter meet uw verbruik zoals het hoort. Uw meterstanden kunt u in de tussentijd zelf doorgeven aan uw energieleverancier. Lees verder over het aflezen van meterstanden.

Inzicht in uw verbruik

Om tóch inzicht in uw verbruik te krijgen kunt u gebruik maken van de P1-poort in uw slimme elektriciteitsmeter. Met behulp van een verbruiksmanager. Lees verder over inzicht in uw energieverbruik. Een overzicht met opties waar u gebruik van kunt maken vindt u op www.energieverbruiksmanagers.nl.