Stappenplan zonnepanelen

In acht stappen leggen wij u uit hoe u zelf energie kunt opwekken

1

Oriëntatie

secundaire_nav_onderzoek.png

Bepaal of zonnepanelen interessant voor u zijn. Op zonatlas.nl kunt u controleren of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. 

Met de zonnepanelentest kunt u bepalen in hoeveel jaar u de investering in de zonnepanelen heeft terugverdiend. Kijk op energiesubsidiewijzer of u subsidie kunt krijgen van uw gemeente. 

2

Uw aansluiting

secundaire_nav_aansluiting_meterkast.png

Om energie terug te leveren is het belangrijk dat uw meter geschikt is voor terugleveren en uw aansluiting het vermogen van de zonnepanelen aankan. Controleer daarom voor het aanschaffen van de zonnepanalen of uw huidige aansluiting geschikt is.

Door veel drukte op het stroomnet is terugleveren op zonnige dagen niet altijd mogelijk. Bekijk of er terugleverproblemen op uw adres bekend zijn.

3

Aanschaf

secundaire_nav_factuur_claim.png

Vergelijk meerdere offertes van verschillende installateurs. Laat u voorlichten over het vermogen van de installatie (Wattpiek). En ga na of de installatie voldoet aan de nieuwe eisen van terugleveren die gelden sinds 27 april 2019.

4

Installateur

secundaire_nav_installateur.png

Kies de offerte die het beste bij u past. U kunt de panelen natuurlijk ook zelf installeren.

5

Aanmelden

secundaire_nav_aanmelden.png

Meld uw zonnepanelen aan via de landelijke website energieleveren.nl. Dit kan al voordat de zonnepanelen geplaatst zijn. Houd de offerte bij de hand, want er worden veel technische details gevraagd.
Door het aanmelden van uw zonnepanelen draagt u bij aan een betrouwbaar en duurzaam energienet. Ook heeft uw energieleverancier dan de juiste gegevens om te kunnen salderen. Daarnaast is het aanmelden van zonnepanelen gewoon verplicht.

6

Uw meter

secundaire_nav_slimme_meter_aanvragen.png

Is uw meter niet geschikt voor terugleveren? Dan ontvangt u van ons bericht. U kunt gratis een slimme meter laten installeren of u kunt kiezen voor een digitale meter met vier telwerken. 

7

Uw zonnepanelen

secundaire_nav_zonnepaneel.png

Via een app kunt u zien hoeveel energie u opwekt. Wat u niet direct gebruikt, levert u terug aan het elektriciteitsnet. Dit noemen we terugleveren. Hier leest u hoe dat werkt.

8

Check terugleveren

secundaire_nav_gz_opwekken_zonne-energie.png

Een keer per maand ontvangt u een verbruiksoverzicht van uw energieleverancier. Controleer op dit overzicht of u teruglevert. 

Klaar voor de toekomst!

secundaire_nav_opwekken_zonne-energie.png

Geniet van de zon (en een lagere energierekening).