Duurzaam opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen

Wilt u zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen? Dan kijkt u of uw dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen. Daarna controleert u of uw aansluiting hiervoor zwaar genoeg is. Ook moet u kijken of uw meter geschikt is voor terugleveren.

Check de zwaarte van uw elektriciteitsaansluiting

Wilt u zonnepanelen plaatsen. Dan kijkt u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. En hoeveel u er kunt plaatsen. Vervolgens moet u weten wat de zwaarte van uw aansluiting is en of deze geschikt is voor het aantal zonnepanelen dat u in gebruik wilt nemen. De zwaarte bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. Is uw aansluiting te licht voor het aantal zonnepanelen dat u heeft? Dan loopt u de kans dat stoppen doorslaan op een zonnige dag. Ook moet uw meter geschikt zijn om terug te kunnen leveren. Daarom is het belangrijk dat u eerst uw elektriteitsaansluiting en meter checkt.

Meld uw zonnepanelen aan

Iets anders dat u moet regelen voordat u uw zonnepanelen in gebruik neemt is de registratie van uw zonnepanelen. Anders kunt u niet terugleveren. Dit regelt u op energieleveren.nl. Zie ook het stappenplan terugleveren hieronder.

Voordelen zonnepanelen en de slimme meter

Omdat de salderingsregeling waarschijnlijk na 2023 gaat veranderen, weigeren klanten nog weleens de slimme meter. Dat is jammer, want in combinatie met de slimme meter krijgen bezitters van zonnepanelen juist meer inzicht in de opwek van energie.  Lees alles over de voordelen van zonnepanelen en de slimme meter

 

Is mijn aansluiting geschikt?

Om terug te kunnen leveren is het belangrijk dat uw meter geschikt is voor terugleveren en uw aansluiting het vermogen van de zonnepanelen aankan. Log in met uw postcode, huisnummer en meternummer.
 

Hoe kan ik terugleveren?

In acht stappen leggen we uit hoe u zelf energie kunt opwekken en terugleveren.

Veelgestelde vragen