Aansluiting wijzigen

Kosten

Beantwoord onderstaande vragen. Zo ziet u wat voor wijziging u nodig heeft om uw aansluiting geschikt te maken. En welke mogelijkheden deze aansluiting daarna biedt. Ook vindt u de kosten van de gewijzigde aansluiting en stappen bij een aanvraag van een wijziging. Vraag een erkend installateur om advies. Een aansluiting vraagt u aan op mijnaansluiting.nl.

Wilt u uw aansluiting verzwaren naar 3-fasen? Helaas duurt het naar verwachting minimaal 7 maanden voordat wij deze aanvraag kunnen inplannen en uitvoeren. De meter die nodig is voor deze werkzaamheden, is namelijk niet op voorraad. Dit komt door een groot tekort aan materiaal om de meters te maken. Meer informatie vindt u hier.

Uw wijziging

Mogelijke verzwaringen en kosten

Bekijk de kosten van een aansluiting met de capaciteit die u nodig heeft. Raadpleeg altijd een erkend installateur voor advies. Of log in op onze Mijn Liander en bekijk welke aansluiting u nu heeft.

Het verzwaren van uw aansluiting

Verzwaren excl. aansluitkabel en kast.

Uw (binnen) installatie moet geschikt te zijn voor de onderstaande wijziging, als dit niet het geval is kunnen er kosten in rekening gebracht worden. Om te beoordelen of uw binnen installatie geschikt is vragen wij u contact op te nemen met een erkend installateur, Liander kan over de binnen installatie geen uitspraken doen.

Soort verzwaring Tarief incl. btw
1-fase: u heeft 1x10A - u wilt 1x35A* € 278,64
1-fase: u heeft 1x20A/1x25A - u wilt 1x35A/1x40A** € 0,00
3-fase: u heeft 3x25A - u wilt 3x35A* (of zwaarder t/m 3x80A*) € 278,64
1-fase naar 3-fase: u heeft 1x10A/1x20A/1x25A/1x35A - u wilt 3x25A* (of zwaarder t/m 3x80A*) € 334,58

* De hoofdzekering wordt verzwaard. Indien dit smeltzekeringen zijn worden deze vervangen door smeltzekeringen en als het een automaat is wordt deze vervangen door een automaat.

** Heeft u nu een smeltzekering 20A/25A dan vervangen wij die door een smeltzekering van 35A. Wanneer u nu een hoofdautomaat van 25A heeft, dan vervangen we die door een automaat van 40A.

Als de aansluitkabel niet geschikt is voor het transporteren van het aangevraagde vermogen dan moeten we deze vervangen. In dat geval zijn de kosten hoger. Helaas kan een medewerker dat pas bepalen ná uw aanvraag. Dit bespreken we dan uiteraard met u en u kunt de aanvraag dan nog annuleren. 

Voor een zwaardere aansluiting betaalt u mogelijk ook hogere maandelijks netwerkkosten voor uw elektriciteitsaansluiting. Deze betaalt u via uw energieleverancier.