Soorten aansluitingen

Soorten aansluitingen

U wilt een nieuwe aansluiting. Voor alleen standaard apparatuur? Of ook voor zonnepanelen? Blijvend of tijdelijk? Veel vragen. Laat u daarom adviseren door een erkend installateur. Hieronder vindt u de beschikbare typen stroomaansluitingen en gasaansluitingen.

Beschikbare stroomaansluitingen

Beschikbare gasaansluitingen

  • G4* (standaard huisaansluiting) De G4-aansluiting is de standaard huisaansluiting voor gas waar een gemiddeld huishouden voldoende aan heeft. Capaciteit maximaal 6 m3 per uur.
    G6* (grote huisaansluiting) De G6-aansluiting is een grote huisaansluiting. Voor grotere woningen en kleine winkels. Capaciteit maximaal 10 m3 per uur.
    G10 (kleinzakelijke aansluiting) De G10-aansluiting is een kleinzakelijke aansluiting voor gas. Voor winkels en bedrijven. Capaciteit maximaal 16 m3 per uur.
    G16 (kleinzakelijke aansluiting) De G16-aansluiting is een kleinzakelijke aansluiting voor gas. Voor winkels en bedrijven. Capaciteit maximaal 25 m3 per uur.
    G25 (kleinzakelijke aansluiting) De G25-aansluiting is een kleinzakelijke aansluiting. Voor winkels en bedrijven. Capaciteit maximaal 40 m3 per uur.

Welke aansluiting heeft u?

Bekijk zelf de gegevens en kosten van uw aansluiting. Ook past u eenvoudig uw gegevens aan.

Aansluiting aanvragen

Wilt u een nieuwe aansluiting? Via een aantal stappen vindt u de voor u geschikte aansluiting. Wat het kost, hoe u deze aanvraagt en wat de vervolgstappen zijn.

Aansluiting wijzigen

Wilt u de aansluiting verlichten, verzwaren of verplaatsen? Via een aantal stappen weet u hoe u dit aanvraagt. Wat het kost en hoe het verloopt.

Aansluiting stopzetten

Wilt u de aansluiting echt verwijderen, tijdelijk afsluiten of verhuizen? Via een aantal stappen weet u hoe u dit moet regelen. Wat het kost en hoe het verloopt.