4-polige Hoofdschakelaar verplicht

Hoofdschakelaar

Wij kunnen alleen werkzaamheden in uw meterkast uitvoeren als uw meterkast een vierpolige hoofdschakelaar heeft. Alleen zo kan onze monteur veilig werken. Een hoofdschakelaar zorgt ervoor dat alle stroom in uw meterkast er in één keer afgehaald kan worden.

Hoofdschakelaar is verplicht 

U bent zelf verantwoordelijk voor een hoofdschakelaar. De hoofdschakelaar is verplicht, maar nog niet iedere meterkast heeft er één. Het is daarom belangrijk dat u controleert of uw meterkast al een hoofdschakelaar heeft. En of deze schakelaar geschikt is voor de aansluiting die u aanvraagt.

Let op: zonder de juiste hoofdschakelaar mag de monteur de werkzaamheden niet uitvoeren.

 

Meterkast informatie

De groepenkast, hoofdschakelaar en aardlekschakelaar, zijn uw verantwoordelijkheid. De stroom- en gasmeter en de verbinding met het energienet is eigendom van Liander.

Vraag uw erkend installateur

U bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van een hoofdschakelaar. Mét de juist doorlaatwaarde voor uw aanvraag. Een erkend installateur kan u hier bij helpen.

Heeft u de juiste hoofdschakelaar?

Heeft u nog geen hoofdschakelaar? Of twijfelt u of uw hoofdschakelaar geschikt is? Neem dan contact op met een erkend installateur. Kijk voor een erkend installateur op https://www.echteinstallateur.nl/. U bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van een hoofdschakelaar. Een erkend installateur kan u hier bij helpen.   

Wat is een hoofdschakelaar?

Met een hoofdschakelaar kan uw hele installatie in één keer uit geschakeld en spanningsloos gemaakt worden. Doordat er hiermee geen spanning meer op de stroomkabels in huis staat, kan onze monteur veilig werken.

 

Welke hoofdschakelaar moet u hebben?

Uw hoofdschakelaar moet evenveel stroom kunnen doorlaten als uw aansluiting. Gaat u verzwaren van één fase naar drie fase? Laat dan eerst uw hoofdschakelaar controleren en indien nodig aanpassen. Dit doet u bij een erkend installateur en volgens de NEN 1010 Installatievoorschriften. Dien daarna pas uw aanvraag in. 

 

Hoe ziet een hoofdschakelaar er uit?

Hoewel de werking hetzelfde is, kan een hoofdschakelaar er op verschillende manieren uit zien. Bekijk hier een voorbeeld van de opbouw van de meterkast

Welke aansluiting heeft u?

Bekijk welke aansluiting u op dit moment heeft op Mijn Liander.nl.

  • de zwaarte van uw aansluiting
  • uw maximaal vermogen
  • uw meternummer