Bouw nieuw elektriciteitsstation in Zoeterwoude

Nieuw station en extra kabelverbindingen in Zoeterwoude

Op het terrein van Heineken (Burgemeester Smeetsweg 1 in Zoeterwoude) bouwt Liander een nieuw elektriciteitsstation. Op deze manier kunnen we de toenemende vraag naar energie van Heineken en andere bedrijven aan. Ook worden er vanuit dit station nieuwe kabelverbindingen gelegd om toekomstige klanten en nieuwe woningen aan te kunnen sluiten en dat er duurzame energie teruggeleverd kan worden.

Wat gaan we doen?

In totaal maken we 8 ondergrondse boringen met 30 nieuwe kabelverbindingen in een totale lengte van 7,4 km. Voor de aansluiting van de nieuwe verbindingen op het bestaande elektriciteitsnet graven we in en naast het fietspad aan de Hoge Rijndijk. We zorgen voor duidelijke afzettingen en met bewegwijzering geven we tijdelijke verkeersroutes aan. Dit gaat op sommige punten overlast geven, maar we proberen dit voor u als omliggend bedrijf en/of omwonende zoveel mogelijk te beperken.

Aannemer Visser & Smit Hanab voert de werkzaamheden voor ons uit.

Planning
Wat gaat Liander doen?
10 september 2023 - 22 december 2023
Fase 1: 8 gestuurde boringen. Zie oranje lijnen op kaart.
januari 2023 - oktober 2024
Fase 2: Aanleg en aansluiting nieuwe kabelverbindingen (rode en blauwe lijnen): De verbindingen worden door de eerder aangelegde ondergrondse mantelbuizen getrokken. In deze periode vinden de werkzaamheden afwisselend op het Heineken terrein en aan de Hoge Rijndijk plaats.
oktober 2024 - december 2024
Fase 3: verwijderen van oude kabels.

Vragen?

Vragen over het project kunt u stellen aan Klára Kesslerová via 06 - 48 51 64 23 en/of klara.kesslerova@alliander.com

Meer weten? Kijk of uw antwoord hier tussen staat