Liander versterkt het elektriciteitsnet van Zevenaar tot en met Pannerden

In Nederland gebruiken en leveren we steeds meer (duurzaam opgewekte) stroom. Voor onder andere de verlichting en verwarming van onze woningen, elektrisch koken en het opladen van auto's. Hierdoor raakt het stroomnet vol. Om ook in de toekomst energie te kunnen blijven gebruiken, versterken we het stroomnet in Pannerden. Hiervoor leggen we meer kabels en plaatsen een extra elektriciteitsruimte. 

Hiernaast realiseert de gemeente Zevenaar een nieuw fietspad langs de Pannerdenseweg in Zevenaar. Wij verleggen en verzwaren hiervoor onze kabels en leidingen.

De werkzaamheden voeren we in samenwerking met Vitens uit. Zij werken aan de waterleidingen. 

Wat gaan we doen?

In totaal leggen we 1.2 km aan kabels en plaatsen we één extra elektriciteitsruimte. Nieuwe kabels leggen we in de grond aan onder stoepen en straten. Hiervoor moeten we graven. Voor de uitvoering van werkzaamheden proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. Moeten we op de openbare weg of op de stoep zijn? Dan zorgen we voor duidelijke afzettingen en geven we tijdelijke verkeersroutes aan. Tijdens de werkzaamheden aan de Pannerdenseweg in Zevenaar wordt het fietspad deels afgesloten. Het verkeersplan hiervoor vindt u later op deze pagina.

Klik hier voor een vergroting van de kaart

Planning
Waar is Liander aan het werk?
November 2023 - maart 2024Groenestraat in Pannerden 
April 2024 - september 2024Pannerdenseweg in Zevenaar

Verkeersplannen

Voor de verschillende fases hebben we verkeersplannen opgesteld. Het verkeersplan voor de werkzaamheden aan de Groenestraat vindt u hieronder. Het verkeersplan voor de Pannerdenseweg volgt later.
PDF icon Verkeersmaatregelen fase 1 Groenestraat

Meer informatie?

Heeft u vragen over de uitvoering van het werk, de voorbereiding of de planning? Neem dan contact op met Liander Klantenservice op 088 – 542 64 44.

Meer weten?