Actuele knelpunten en oplossingen in De Vallei

Verdeelstation
Plaats(en) 
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
BarneveldBarneveld-noord, Terschuur, Walderveen, De Glind
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Barneveld. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor gefaseerd tussen het derde kwartaal van 2022 en het vierde kwartaal van 2025 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
EdeEde, Bennekom, Lunteren
Door spannings- en capaciteitsproblematiek kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Ede. Dit geldt voor het verbruiken en terugleveren van stroom.  Het is nodig om de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving uit te breiden en transformatoren aan te passen. We verwachten deze werkzaamheden in fases tussen 2022 en het vierde kwartaal van 2025 af te ronden.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Ede WestEde, Ederveen, Lunteren, Nederwoud
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Ede West. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Ook gaan we het middenspanningsnet uitbreiden met nieuwe voedingskabels en realiseren we een nieuw verdeelstation. We verwachten de werkzaamheden gefaseerd tussen het tweede kwartaal van 2023 en het vierde kwartaal van 2027 af te ronden.  
Het congestiemanagementonderzoek van Ede West voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport 
FrankenengVeenendaal, Ede, Bennekom, De Klomp

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Frankeneng. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door de stationscapaciteit uit te breiden. Daarnaast breiden we de kabelcapaciteit in het net uit en realiseren een nieuw verdeelstation. Naar verwachting ronden we dit in fases tussen eind 2023 en het vierde kwartaal van 2027 af.

Het congestiemanagementonderzoek van Ede (verdeelstation Franekereng) voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
HarselaarBarneveld, Stroe, Kootwijk, Kootwijkerbroek

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Harselaar. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor gefaseerd tussen het tweede en het vierde kwartaal van 2024 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
NijkerkBuitengebied tussen Nijkerk en Putten

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Nijkerk. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen eind 2023 en eind 2024 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
RenkumBennekom, Wageningen-noord
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Renkum. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Dit verwachten we in fases tussen het eerste kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2027 af te ronden.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport 
ScherpenzeelScherpenzeel, Woudenberg

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Scherpenzeel. Dit geldt voor teruglevering van elektriciteit.

We breiden de kabelcapaciteit in het net uit. Naar verwachting ronden we dit halverwege 2024 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
WekeromWekerom, Meulunteren, Kootwijker-broek, Harskamp

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Wekerom. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We breiden het net in de regio en de stationscapaciteit uit. Dit verwachten we in fases tussen eind 2024 en het tweede kwartaal van 2025 af te ronden. 

Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode