Een verwijdering van uw aansluiting aanvragen

Verwijderen aansluiting

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw aansluiting te laten verwijderen. Het aanvragen van een verwijdering kan complex zijn, zeker als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Wij raden u daarom aan om een installateur in te schakelen.

Vraag direct een verwijdering van uw elektriciteitsaansluiting aan

 

Liander is uw netbeheerder en is verantwoordelijk voor het verwijderen van uw energieaansluiting(en). Deze energieaansluitingen zorgen ervoor dat u gebruik kunt maken van elektriciteit en/of gas in uw pand. Wilt u uw grootverbruikaansluiting laten verwijderen omdat u bijvoorbeeld een kleinverbruikaansluiting wilt aanvragen? Lees hieronder meer over de levertijden en het aanvraagpoces. Ook kunt u alvast een eerste berekening van de kosten maken.

Levertijden onder druk

Op dit moment zijn de levertijden voor demontage van uw grootverbruik aansluiting langer dan u van ons gewend bent. Deze levertijd is afhankelijk van het soort aansluiting, de complexiteit van uw aanvraag en de regio waarin de aansluiting zich bevindt. Uw projectmanager Realisatie neemt contact met u op om een planning met u door te spreken.

Om de demontage zo goed mogelijk te laten verlopen, helpt u ons door uw plannen vroegtijdig met ons te delen. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Weet u bijvoorbeeld een jaar van tevoren al wat uw plannen zijn? Vraag dan zo vroeg mogelijk de verwijdering aan.

Tarieven en kosten

Op uw offerte staan eenmalige kosten voor de demontage van uw aansluiting. Deze kosten zijn afhankelijk van de categorie van de aansluiting.

Het verwijderen van een grootverbruikaansluiting

Bekijk het stappenplan en zie in één oogopslag wat er nodig is om uw grootverbruikaansluiting veilig te laten verwijderen. 

Wat regelt u zelf om uw elektriciteitsaansluiting te laten verwijderen?

Lees hier meer informatie over wat u zelf moet regelen bij het verwijderen van een aansluiting.

Uw gasaansluiting laten verwijderen

Op deze pagina vindt u meer informatie over het laten verwijderen van uw gasaansluiting.

Verwijdering aanvragen

U kunt de verwijdering van uw aansluiting(en) aanvragen op Mijn Liander.