Elektriciteitsaansluiting wijzigen naar een kleinverbruik aansluiting

U wilt uw grootverbruik aansluiting aanpassen naar een kleinverbruik aansluiting. Lees hoe u zo'n wijziging aanvraagt en waar u rekening mee moet houden.
Handen monteur werkend aan aansluiting

Elektriciteitsaansluiting bepalen

Er zijn verschillende categorieën (kleinverbruik) elektriciteitsaansluitingen. Welke aansluiting u nodig heeft hangt af van uw situatie en wensen.

Wij raden u aan om een erkend installateur in te schakelen bij het wijzigen van uw aansluiting. Samen met uw installateur kunt u bepalen u welke aansluiting u nodig heeft.

Vind een erkend installateur

Van aanvraag tot kleinverbruik aansluiting

Het stappenplan geeft u inzicht in wat er komt kijken bij het wijzigen van uw grootverbruik aansluiting naar een kleinverbruik aansluiting. U ziet wat u zelf moet regelen en wat wij voor u doen.

Levertijd

Op dit moment is de levertijd voor het verkleinen van uw aansluiting naar een kleinverbruik aansluiting gemiddeld 1,5 jaar. Deze levertijd hangt af van uw type aansluiting en uw regio. Afhankelijk van uw aanvraag kan het zijn dat het elektriciteitsnet in uw buurt eerst moet worden aangepast, dan komt u op de wachtlijst.

Lees waarom onze levertijden onder druk staan

Laat ons uw plannen weten

Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Weet u bijvoorbeeld een jaar van tevoren al wat uw plannen zijn? Vraag dan direct een aansluiting aan.

Kosten en tarieven

De kosten voor het wijzigen van uw aansluiting grootverbruik naar een kleinverbruik aansluiting bestaan uit eenmalige kosten en maandelijkse kosten.

Eenmalige kosten

De eenmalige kosten betaalt u voor de werkzaamheden voor het demonteren van uw grootverbruik aansluiting en de aanleg van uw nieuwe kleinverbruik aansluiting. Deze kosten zijn onder meer afhankelijk van de categorie van de aansluiting, de lengte van de te leggen en te verwijderen kabels.

Maandelijkse kosten

Daarnaast zijn er maandelijkse kosten. Deze zijn voor de levering van de elektriciteit en het onderhoud van het net.

Vraag een offerte aan voor een kleinverbruik aansluiting
Bekijk onze kleinverbruik tarieven