Levertijden onder druk

Overweegt u om een elektriciteitsaansluiting aan te vragen? Op dit moment is de gemiddelde levertijd bijna 2 jaar. Lees hoe dit komt, wat wij doen en wat u zelf kunt doen.

Waarom staan de levertijden onder druk?

De energietransitie versnelt. Het aantal zonnepanelen, windmolens, warmtepompen en laadpalen neemt sterk toe. Samen met de economische groei zorgt dit ervoor dat we steeds meer stroom verbruiken en terugleveren. Ons net is hier nog niet voldoende op ingericht. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we heel veel extra werk verzetten. Op hetzelfde moment is er een groot tekort aan technisch personeel en materialen. Hierdoor is de gemiddelde levertijd bijna 2 jaar.

Wat doen wij?

  • Technisch personeel: We zetten alles op alles om meer technische collega's aan te nemen en op te leiden. Zo kunnen we ons werk sneller uitvoeren.
  • Werk uitbesteden: We onderzoeken waar we werk door anderen kunnen laten doen. Op deze manier kan ons eigen technisch personeel zich richten op specialistisch werk.
  • Werk voorkomen: We ontwikkelen slimme en vernieuwende oplossingen voor het energienet. Deze kosten minder tijd dan het verzwaren van het energienet. Op deze manier hoeven we minder werk uit te voeren en gebruiken we het energienet beter.
    Bekijk onze slimme oplossingen voor het energienet
  • Samenwerken: Wij zoeken de samenwerking met partners, zoals gemeenten en onze aannemers op om werk te combineren en processen te versnellen. Zo kunnen we meer werk uitvoeren.
  • Gezamenlijke uitdaging: We werken samen met andere netbeheerders als Stedin, Enexis en TenneT om het elektriciteitsnet in zijn geheel op een hoger niveau te tillen. Wij zien het als een gezamenlijke uitdaging waar we samen onze schouders onder zetten.

Wat kunt u zelf doen?

Om te zorgen dat u zo min mogelijk last krijgt van deze lange levertijden, kunt u ons helpen door uw plannen zo vroeg mogelijk met ons te delen. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Vraag zo vroeg mogelijk een aansluiting aan via onze Oriëntatie & offertetool. Wij zoeken graag samen met u naar passende oplossingen.
Vraag een aansluiting aan

Ook kunt u samen met een erkend installateur kijken welke slimme oplossingen er voor u mogelijk zijn. Denk hierbij aan:

  • Het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen
  • Het toepassen van slimme oplossingen die vraag en aanbod automatisch beter bij elkaar brengen
  • De mogelijkheden voor gebruik slimme aanstuurbare apparatuur en energiemanagementsystemen 

Vind een erkend installateur

Meer weten?