Straatverlichting

Brandt de straatverlichting niet? Meld het bij uw gemeente. Dat kan vaak makkelijk via de website, een app of telefonisch. Goedwerkende straatverlichting is een gedeelde verantwoordelijkheid van gemeenten en Liander.

Een specialist van de gemeente bekijkt meestal de situatie ter plaatse. Is een lamp stuk? Dan lost de gemeente de storing op. Zit de storing in de elektriciteitskabels die de lantaarns van stroom voorzien? Dan wordt Liander ingeschakeld. Het helpt wanneer u de exacte locatie en/of het lichtmastnummer van de lantaarnpaal doorgeeft. Dit nummer vindt u meestal op een opvallende sticker op de paal.

Zo snel mogelijk oplossen

Als de straatverlichting niet werkt, kan dat best onveilig voelen. Daarom willen we de storing zo snel mogelijk oplossen. In veel gevallen zit de oorzaak in de kabel. Dan is de storing niet direct te verhelpen. Om onze monteurs veilig te laten werken, is het soms nodig de stroom van de kabel af te halen. Omwonenden worden hier altijd eerst over geïnformeerd, omdat zij dan ook even geen stroom hebben. Om de grond open te mogen maken, is vaak een vergunning nodig. In de tussentijd bereiden we ons voor. Zodat, als we toestemming hebben om aan de slag te kunnen, de storing snel verholpen is. 

Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken