Liander werkt in het verdeelstation Frederiksplein

Werkzaamheden Frederiksplein

Liander maakt het elektriciteitsverdeelstation Frederiksplein, aan de Nieuwe Looiersstraat in Amsterdam, gereed voor de toekomst. Het eerste deel van de werkzaamheden is gestart direct na de grote storing van 9 maart 2018. Het tweede deel duurt tot medio 2019. Hieronder vindt u informatie over de onderhoudswerkzaamheden die wij uitvoeren in het verdeelstation.

 
Start werkzaamheden 10 maart 2018
Verwachte einddatum werkzaamheden oktober 2019
Soort werkzaamheden Vernieuwen onderdelen
Uitvoering namens Liander Liander & Qirion
 

Herstelwerkzaamheden na storing

Op 9 maart maart 2018 brak er brand uit in het elektriciteitsverdeelstation Frederiksplein. Veel mensen hebben hier de gevolgen van ondervonden, wij vinden dat erg vervelend. De oorzaak was het doorknippen van een kabel die onder spanning stond. Door de brand raakte een deel van het verdeelstation onbruikbaar. Direct na de brand verrichtte Liander noodzakelijke herstel- en schoonmaakwerkzaamheden, zodat de energievoorziening vanuit dit station weer mogelijk werd. Daarna heeft Liander stap voor stap de beschadigde onderdelen vervangen. Daarbij pasten we direct de modernste techniek toe, zodat het verdeelstation gereed is voor de toekomst. Het resultaat ziet u in de illustratie hieronder. De rechterruimte is nagenoeg gereed.

 

 

Tweede deel vernieuwen

De linker ruimte van het verdeelstation was na de brand vervuild met roetdeeltjes. Deze ruimte is na de brand gereinigd waardoor het goed kon blijven functioneren. Vanaf maart 2019 gaat Liander ook de onderdelen in dit deel van het verdeelstation vervangen.

 • De bestaande schakelinstallaties vervangen door nieuwe installaties die klaar zijn voor de toekomst.
 • Diverse bekabeling omleggen.
 • Bouwkundige aanpassingen in het bestaande gebouw inclusief asbest saneren. De sanering van asbest heeft geen impact op de omgeving.

De verwachting is dat deze werkzaamheden eind oktober 2019 gereed zijn.

 

Gevolgen voor omwonenden

De werkzaamheden vinden vooral plaats in het verdeelstation aan de Nieuwe Looijersstraat (zie afbeelding). De komende periode zijn vijf parkeerplekken voor het verdeelstation gereserveerd voor Liander. Let u goed op de borden bij de betreffende parkeerplekken! We parkeren uiteraard zoveel mogelijk op eigen terrein, maar kunnen niet altijd voorkomen dat er ook in de straat wordt geparkeerd door monteurs. Daarnaast zijn er extra transportbewegingen om materialen af te voeren of te brengen. Het kan zijn dat de straat opengebroken wordt op een bepaald moment om kabels te kunnen verleggen. Wanneer dat aan de orde is informeert Liander de directe aanwonenden op tijd.

Veelgestelde vragen project Frederiksplein

 • Heeft u een stroomstoring? Neem dan eerst contact op met het storingsnummer van Liander: 0800-9009.

   

  Heeft u vragen over de werkzaamheden die plaats vinden in het verdeelstation Frederiksplein? Neem dan contact op met Hans de Graaff: 06 52886249 of per e-mail: hans.de.graaff@qirion.nl.

   

 • Liander heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de oorzaak van de storing op 9 maart. De resultaten van dit onderzoek heeft Liander gepubliceerd op de website.