Zelf stroom opwekken met zonnepanelen?

Laat u door een erkend installateur adviseren over de mogelijkheden. Vergeet niet om uw zonnepanelen op tijd aan te melden. U kunt anders geen vergoeding (saldering) krijgen voor de teruggeleverde energie. Het aanmelden van de zonnepanelen regelt u op energieleveren.nl.
Rij huizen met zonnepanelen op het dak

Controleer de stroomaansluiting en de meter 

De zwaarte van de stroomaansluiting bepaalt hoeveel stroom er door de aansluiting kan. Is de aansluiting te licht voor het aantal zonnepanelen dat u heeft? Dan kan dit ervoor zorgen dat uw stoppen doorslaan op zonnige dagen. Wilt u controleren welke aansluiting u heeft en of de meter geschikt is voor terugleveren? Log in met uw postcode, huisnummer en meternummer en controleer of de aansluiting en meter geschikt zijn. Vul onze keuzehulp in als u inzicht wil in wat u met de huidige aansluiting kunt en welke aansluiting past bij uw verduurzamingsplannen. 

Problemen met het terugleveren van stroom op uw postcode?

Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat u de energie die u opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. Doe daarom de postcode check om te zien of er op uw postcode problemen met terugleveren bekend zijn. Ook is het belangrijk om te laten beoordelen wat er met uw woning mogelijk is. Laat u hierbij adviseren door een erkend installateur.

Garantie van Oorsprong en regelingen

Heeft u een lopende subsidie voor uw zonnepanelen en wilt u de meterstanden doorgeven? Of wilt u meer informatie over een Garantie van Oorsprong (GvO) en andere regelingen? Wij helpen u graag aan deze informatie.

Meer weten?