Liander aan het werk op Ameland

Onderhoudswerkzaamheden Ameland

In opdracht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) legt Liander op Ameland een grote elektriciteitsaansluiting aan voor het onshore gasplatform AME-1. Hieronder vindt u informatie over de werkzaamheden die wij voor dit project uitvoeren.

 
Start werkzaamheden 15 oktober 2018
Verwachte einddatum werkzaamheden Medio februari 2019
Soort werkzaamheden Aanleggen elektriciteitskabels
Uitvoering namens Liander Aannemer Pol/Verkley

Liander werkt aan duurzaamheid

In opdracht van de NAM legt Liander op Ameland een grote aansluiting aan voor het onshore gasplatform AME-1. Dit is een platform voor gaswinning uit twee gasputten op zee, een paar kilometer boven Ameland. De aansluiting is nodig om de gasputten duurzamer te maken. Dit is beter voor het milieu en efficiënter.

Aannemer Pol/Verkley voert de werkzaamheden uit in opdracht van Liander. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u terecht bij Ben Riedstra via telefoonnummer 06 - 10 03 38 50.

Oerdhut van 1 tot 24 november niet bereikbaar 

De werkzaamheden van Liander bestaan uit het aanleggen van twee kabels van 9 kilometer aan nieuwe elektriciteitskabels. Dit tracé loopt gedeeltelijk door een natuurgebied. Door de werkzaamheden is De Oerdhut tussen 1 november en 24 november niet bereikbaar voor publiek. De Oerdhut is een geliefde plek voor natuurliefhebbers en een bekende trouwlocatie. We begrijpen dat de onbereikbaarheid van De Oerdhut storend kan zijn, daarom werken wij bewust buiten de herfst- en/of kerstvakantieperiode.

De elektriciteitskabels leggen wij tegelijkertijd aan met het fietspad dat de gemeente Ameland vernieuwt. Onze kabels komen daar namelijk naast te liggen. Zo storen we deze omgeving niet twee maar één keer met werkzaamheden.