Alle veelgestelde vragen
Filter op onderwerp: Bekijk alle veelgestelde vragen
-
Mijn aansluiting
-
Hoe vraag ik een nieuwe aansluiting aan? En hoe wijzig of verwijder ik mijn bestaande aansluiting?
Alles rond een aansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Of het nu om de aanvraag van een nieuwe vaste aansluiting gaat of een tijdelijke aansluiting. Of een wijziging van een bestaande aansluiting. De kosten vindt u in ons tarievenoverzicht. Laat u de capaciteit van uw aansluiting wijzigen? Houd er dan rekening mee dat de periodieke kosten kunnen veranderen.
-
Waarom kan ik via deze site geen spoedsloop of spoedaanvraag meer doen?
Alle aanvragen voor werkzaamheden gaan per 1 april 2021 via www.mijnaansluiting.nl. Via www.mijnaansluiting.nl kunt u nog steeds een versnelde aanvraag indienen. Het is wel belangrijk op tijd uw aanvraag voor verwijdering van uw gas- of elektriciteitaansluiting te doe n. Wij adviseren zeker 3 maanden van te voren.
Is er sprake van een calamiteit? Ruikt u gas of is er een gevaarlijke situatie? Bel dan met de storingsdienst 0800-9009 24/7 bereikbaar.
-
Welke aansluiting heb ik? Wat is de capaciteit van mijn aansluiting?
Ook op de jaarrekening van uw energieleverancier kunt u bekijken wat de capaciteit (doorlaatwaarde) van uw aansluiting is. De capaciteit (ofwel de doorlaatwaarde) van uw aansluiting bepaalt de hoogte van de maandelijkse netbeheerkosten. De kosten vindt u in ons tarievenoverzicht.
-
Wat is de status van mijn aanvraag?
De status van uw aanvraag volgt u via mijnaansluiting.nl. Hier vindt u ook de gegevens van uw contactpersoon bij Liander.
-
Wat gebeurt er na de aanvraag van mijn aansluiting?
Hier vindt u de vervolgstappen die volgen na uw aanvraag.
-
Wat gebeurt er na de aanvraag van een wijziging van mijn aansluiting?
Hier vindt u de vervolgstappen die volgen na uw aanvraag van de wijziging van uw aansluiting.
-
Waar kan ik terecht met vragen over mijn opdrachtbevestiging van mijnaansluiting.nl?
Nadat u een aanvraag heeft ingediend via mijnaansluiting.nl wordt u binnen een paar dagen gebeld door een medewerker van Liander. In dit gesprek kunt u al uw vragen stellen. Na het gesprek met onze medewerker krijgt u van ons de officiële offerte van uw aanvraag. Als u daarna nog vragen heeft, belt u met uw contactpersoon. De contactgegevens vindt u op Mijnaansluiting.nl.
-
Hoe kan ik de afspraak verzetten voor de werkzaamheden aan mijn aansluiting?
Bel met uw contactpersoon of aannemer voor het verzetten van de afspraak. Weet u niet wie dat is? U vindt de contactgegevens als u inlogt op mijnaansluiting.nl.
-
Is mijn aansluiting veilig?
Liander beheert het netwerk voor gas en stroom tot in uw meterkast. De aansluiting en de meter zijn uiteraard op meerdere manieren beveiligd. Ook u bent verantwoordelijk voor veiligheid. Lees meer over veiligheid in de meterkast.
-
Hoe kan ik dubbeltarief aanvragen? (dag- nachtstroom)
Neem contact op met uw energieleverancier voor aanvraag van dubbeltarief. Is uw meter niet geschikt voor dubbeltarief, dan heeft u een slimme meter nodig. Bekijk wanneer u de slimme meter krijgt via de planningschecker. Wilt u niet wachten, dan kunt u altijd eerder een slimme meter aanvragen. Hieraan zijn kosten verbonden.
-
Hoe lees ik mijn meter af?
Zoek uw merk en type op onze pagina aflezen meterstanden. Daar vindt u de handleiding van uw meter.
-
Hoe weet ik of er een meteropnemer van Liander is langs geweest?
U kunt onze meteropnemers herkennen aan de kleding en het legitimatiebewijs van Liander. Liander komt één keer in de drie jaar langs voor het opnemen van de meterstanden. Bij een slimme meter is dat niet nodig. Een bezoek van onze meteropnemers wordt vooraf aangekondigd.
-
Aan welke richtlijnen en eisen moet mijn meterkast voldoen?
Bekijk de richtlijnen en eisen voor de meterkast
-
Mijn huisnummer is gewijzigd. Hoe geef ik dat door aan Liander?
Als er een omnummering plaatsvindt in het kadaster dan geeft de gemeente dit via een huisnummerbesluit door aan Liander. U hoeft dit niet zelf aan Liander door te geven.
-
Waarom word ik afgesloten van gas en/of stroom?
Elke aansluiting moet aangemeld zijn bij een energieleverancier. Anders gebruikt u energie waarvoor u niet betaalt. Als er bij ons als netbeheerder geen energieleverancier bekend is, zijn wij wettelijk verplicht u af te sluiten. Ook als de aansluiting (tijdelijk) niet wordt gebruikt.
-
Ik gebruik de aansluiting (tijdelijk) niet, wat moet ik doen?
Optie 1: U kunt een contract tegen 'leegstandstarief' aangaan bij de energieleverancier als u uw aansluiting (tijdelijk) niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld omdat uw woning of bedrijfspand leeg staat in verband met de verkoop hiervan. Geef bij de energieleverancier aan dat u de aansluiting tijdelijk niet gebruikt en dat u alleen de netwerkkosten wil betalen. U betaalt dan geen voorschotten, maar alleen de vaste kosten die de energieleverancier in rekening brengt namens ons als netbeheerder. De aansluiting blijft gewoon bestaan. Zien wij toch een verbruik op dit adres? Dan brengen wij de kosten hiervan bij u in rekening.
Optie 2: U kunt uw aansluiting laten verwijderen als u de aansluitingen helemaal niet meer gebruikt. Dit vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Aan het regulier verwijderen van een elektriciteitsaansluiting tot 3x80 ampère en een aansluiting tot en met G25 zijn kosten verbonden:
Optie 3 : U kunt uw aansluiting tijdelijk afsluiten. De aansluiting halen wij niet weg, alleen de druk wordt eraf gehaald. U kunt dan geen gas en/of stroom meer gebruiken. Tijdelijk afsluiten kost geld. Na maximaal 12 maanden sluiten wij u weer aan of u laat de aansluiting definitief verwijderen. Ook aan het weer aansluiten (inbedrijfstellen) of definitief verwijderen zijn kosten verbonden. Vergeet niet om u af te melden bij uw energieleverancier. Dat gaat niet automatisch. Als u zich niet afmeldt, blijft u energierekeningen ontvangen. Neem voor een tijdelijke afsluiting contact op met onze klantenservice.
-
Kan ik uitstel van afsluiting krijgen?
Nee, om afsluiting te voorkomen neemt u direct contact op met uw energieleverancier om een nieuw contract aan te gaan. Kan dat niet of wilt u dat niet? Neemt u dan contact op met een andere energieleverancier. Deze kunt u zelf uitkiezen. Vraag bij de energieleverancier nadrukkelijk om een spoedaanvraag. Het is belangrijk dat uw aanvraag is verwerkt voor de einddatum van het ontbonden contract. Deze datum staat ook in de brief die u van ons heeft ontvangen. Geef deze datum ook door aan uw nieuwe energieleverancier. Vraag uw energieleverancier wanneer de aanmelding is verwerkt. Meestal is dit binnen 5 werkdagen.
-
De datum in de brief over het voorkomen van afsluiting is verlopen. Wat moet ik doen?
Misschien bent u de nieuwe bewoner en heeft u zich daardoor nog niet bij een energieleverancier aangemeld. Neem contact op met een energieleverancier naar keuze. Vraag nadrukkelijk om een spoedaanmelding. Vraag uw energieleverancier wanneer de aanmelding is verwerkt (meestal is dit binnen 5 werkdagen).
Neem vervolgens contact met ons op. U geeft bij ons aan per wanneer u verantwoordelijk bent voor de betreffende aansluiting(en) en wanneer uw energieleverancier de aanmelding heeft verwerkt.
-
Ik heb geen inlogcode, ben hem kwijt of de code werkt niet. Wat moet ik doen?
De inlogcode staat in de brief die u ontvangen heeft. Let erop dat u geen spatie voor of aan het eind van de code intypt. De inlogcode is hoofdlettergevoelig en slechts 3 maanden geldig. Als de inlogcode niet werkt of u bent hem kwijt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
-
Ik zit in de schuldhulpverlening/schuldsanering en ik word afgesloten. Wat moet ik doen?
Neem hierover contact op met onze klantenservice. Zorg ervoor dat u de naam en het telefoonnummer van uw bewindvoerder bij de hand heeft.
-
Wat moet ik doen als mijn energieleverancier het contract heeft beëindigd?
Sluit zo snel mogelijk telefonisch een contract af met een energieleverancier. Vraag om een spoedaanmelding. Voorkom zo dat wij u moeten afsluiten.
-
Ik heb een brief over afsluiting ontvangen. Hoe voorkom ik afsluiting?
Meld u zo spoedig mogelijk aan bij een energieleverancier. Lees alles over het voorkomen van afsluiting. Blijf op de hoogte van de status van uw aanmelding via www.liander.nl/voorkomafsluiting.
-
Is mijn aanmelding bij de energieleverancier al bekend bij Liander?
Bekijk met de inlogcode uit de brief die u van ons heeft ontvangen of uw aanmelding al verwerkt is.
-
Ik heb een brief over afsluiting ontvangen, maar ik ben de nieuwe bewoner. Wat moet ik doen?
Als u nog geen contract heeft met een energieleverancier, neem dan telefonisch contact op met een energieleverancier. Vraag om een spoedaanmelding! De energieleverancier geeft uw aanmelding aan Liander door.
Heeft u al wel een contract, neem dan contact op met uw energieleverancier. Vraag na of het leveringscontract al is ingegaan voor uw nieuwe adres.Controleer met de inlogcode uit de brief die u van ons heeft ontvangen of uw aanmelding is verwerkt.
-
Ik ben afgesloten van elektriciteit of gas. Kunt u mij opnieuw aansluiten?
Heeft u weer een leveringscontract met een energieleverancier? Dan kunt u een heraansluiting aanvragen. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.
-
Wat is mijn EAN-code?
De EAN-code is de unieke code van uw aansluiting. Zoek uw EAN-code op in het EAN-codeboek. De EAN-code heeft u (soms) nodig om u aan te melden bij een energieleverancier.
-
-
Slimme meter
-
Hoe werkt de slimme meter, en waarom plaatst Liander de slimme meter?
De slimme meter is een digitale energiemeter. Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. Zo krijgt u inzicht in uw energieverbruik. Lees meer over werking en de waarom Liander de slimme meter plaatst.
Meer weten over de plaatsing van de slimme meter? Bekijk de video
-
Hoe kan ik het uitlezen van mijn slimme meter aan- en uitzetten?
U kunt de uitleesfunctie die ervoor zorgt dat de meterstanden automatisch worden doorgestuurd, zelf in- en uitschakelen. U kunt dit op één van de volgende manieren doen:
- U logt eenvoudig in met uw meternummer.
- Vraag dit aan de monteur nadat hij/zij de slimme meter heeft geïnstalleerd.
-
Wanneer krijg ik een slimme meter?
U krijgt vanzelf bericht wanneer u een slimme meter krijgt. Op onze planning voor plaatsing van de meters ziet u een overzicht van postcodes die de komende maanden aan de beurt zijn. Zo kunt u zien of uw postcode ertussen staat, en of u snel een slimme meter krijgt. Of toch nog even moet wachten.
-
Welk type slimme meter wordt bij mij geplaatst?
Wij kunnen helaas niet op voorhand aangeven welk type slimme meter u krijgt. Dit komt doordat onze monteurs altijd eerst naar de situatie in uw meterkast kijken en bepalen op basis daarvan welk type het meest geschikt is. Als er weinig ruimte is in uw meterkast, plaatsen we een kleinere meter dan als er veel ruimte is, zo voorkomen we dat bijvoorbeeld de deur van uw meterkast niet meer sluit. Ook kijkt de monteur of uw slimme meter goed functioneert, mocht dit niet zo zijn dan hangt hij alsnog een ander type op. Alle slimme meters die wij plaatsen voldoen aan de hoge gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen.
-
Wat komt de monteur precies vervangen?
De monteur komt in de meterkast de elektriciteitsmeter vervangen en als u gas heeft, ook de gasmeter. Het gaat dan om de kastjes met de telwerken en niet om de elektriciteitszekeringen (stoppen).
Meer weten over de plaatsing van de slimme meter? Bekijk de video
-
Heb ik een slimme elektriciteitsmeter?
U kunt gemakkelijk zien of u een slimme elektriciteitsmeter heeft. U kunt eenvouding inloggen met de laatste zes cijfers van uw meternummer. Bij slimme meters staat het meternummer meestal onder een streepjescode. Bij traditionele meters begint het meternummer meestal met No.
-
Hoe wijzig ik de afspraak voor de plaatsing van de slimme meter?
Neem contact op met de aannemer die de slimme meter plaatst. U vindt het telefoonnummer in de brief over de afspraak. Mocht u deze brief niet meer hebben, kunt u de contactgegevens terugvinden aan de hand van uw postcode.
Meer weten over het wijzigen van uw afspraak? Bekijk de video
-
Hoe vraag ik een slimme meter aan?
Wij bieden elke huishouden gratis een slimme meter aan. U krijgt hierover vanzelf bericht. Als u eerder een slimme meter wilt, dan kunt u deze aanvragen. De kosten zijn dan voor uw rekening.
-
Hoe kan ik vaker mijn meterstanden ontvangen?
Uw slimme meter stuurt standaard elke dag de meterstanden door naar de energieleverancier. Vraag uw energieleverancier om uw meterstanden vaker door te sturen. Uw verbruiken ziet u terug op de overzichten van uw energieleverancier.
-
Wat gebeurt er na mijn aanvraag voor een slimme meter?
U ontvangt eerst bericht of de meter geplaatst kan worden. Daarna nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak. Daarna wordt de slimme meter meestal binnen 2 weken geplaatst. Bekijk alle stappen.
-
Hoe check ik of mijn meterstanden niet (meer) automatisch worden doorgestuurd?
Zoek de handleiding van uw slimme meter. En bekijk hoe u dit kunt checken.
-
Is een slimme meter verplicht?
-
Hoe vaak worden de meterstanden van de slimme meter doorgestuurd en waarvoor?
Uitlezen doet Liander:
-
elke dag voor de dagstanden
-
als u gaat verhuizen
-
als u een andere energieleverancier kiest én
-
als het nodig is voor beheer en onderhoud van het gas- en stroomnetwerk of uw energiemeter.
Meer weten over het doorsturen van de meterstanden? Bekijk de video
-
-
Heb ik een slimme meter?
U kunt gemakkelijk zien of u een slimme elektriciteitsmeter heeft. U kunt eenvouding inloggen met de laatste zes cijfers van uw meternummer. Bij slimme meters staat het meternummer meestal onder een streepjescode. Bij traditionele meters begint het meternummer meestal met No.
-
Hoe ziet een slimme meter eruit?
Hoe uw slimme meter eruit ziet hangt af van welke meter er bij u in de meterkast hangt. De naam van de meter is te lezen op de slimme meter. Voor verdere beschrijving kunt u een handleiding vinden voor uw slimme meter.
-
Schaadt een slimme meter de gezondheid?
Bij elektrische apparaten is altijd sprake van enige mate van elektromagnetische straling. De straling van de slimme meter blijft echter ruim binnen de daartoe geldende richtlijnen. En vormt geen gevaar voor uw gezondheid.
-
Wat kan ik met een slimme meter?
De slimme meter is een digitale energiemeter. Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. Zo krijgt u inzicht in uw energieverbruik. Lees meer over de voordelen.
Meer weten over de slimme meter? Bekijk de video
-
Welke aansluiting heb ik? Wat is de capaciteit van mijn aansluiting?
Bekijk zelf wat de capaciteit (doorlaatwaarde) van uw aansluiting is. De capaciteit (ofwel de doorlaatwaarde) van uw aansluiting bepaalt de hoogte van de maandelijkse netbeheerkosten. De kosten vindt u in ons tarievenoverzicht.
-
Mijn meter werkt volgens mij niet goed. Wat kan ik doen?
Maakt de meter lawaai of is het display uit? Bekijk wat u kunt doen. Twijfelt u of de meter uw verbruik goed registreert? Zoek dan een mogelijke verklaring voor de hoge meterstanden.
-
Hoe kan ik mijn verbruik zien op de slimme meter?
In de handleiding van uw slimme meter kunt u lezen hoe u uw verbruik kunt bekijken.
-
Ik heb een meterstoring, wat kan ik doen?
Vervelend. Check hier of u het zelf kunt oplossen. Lukt dat niet? Dan kunt u het probleem bij ons melden. We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.
-
Hoe kan ik op de slimme meter zien hoeveel elektriciteit ik opwek?
In de handleiding van uw slimme meter kunt u lezen hoe u uw teruglevering kunt bekijken.
-
Waarom blijft het display van mijn slimme gasmeter leeg?
Het display van een gasmeter gaat altijd in slaapstand. U ziet de meterstanden dan niet. Druk op het knopje op de gasmeter om de meterstanden te kunnen zien. Kunt u het knopje niet vinden, raadpleeg dan de meterhandleiding van uw meter op onze website.
-
Welke gegevens stuurt de slimme meter door?
De slimme meter stuurt alleen uw meterstanden door aan Liander. Dit gebeurt standaard elke dag. Wilt u dit niet? Dan kunt u dit laten blokkeren. U moet dan wel jaarlijks zelf uw meterstanden doorgeven. Ook ontvangt u geen tussentijdse verbruiksoverzichten meer.
-
Wat doet Liander met de gegevens die de slimme meter registreert?
Lees op onze uitgebreide privacypagina hoe wij met uw meterstanden om gaan.
-
Hoe stop ik het automatisch doorsturen van meterstanden?
Als u niet wilt dat de meterstanden automatisch worden doorgestuurd, dan kunt dit kosteloos stopzetten. Lees hier hoe ik dit kunt stopzetten. U moet dan jaarlijks zelf uw meterstanden doorgeven en ontvangt geen verbruiksoverzichten. Lees meer over privacy en bekijk wat u moet doen.
Meer weten over het automatisch stopzetten? Bekijk de video
-
Kan ik nog gebruikmaken van dubbeltarief zonder slimme meter?
Nee, dat gaat niet. Uw elektriciteitsmeter schakelt namelijk tussen een hoog en een laag tarief. Dit werkt nu met een signaal dat via het elektriciteitsnet loopt, het toonfrequent signaal. Door veranderingen aan het hoogspanningsnet komt dit signaal per 1 juli 2021 te vervallen. Vanaf dat moment kan uw eelektriciteitsmeter niet meer schakelen tussen beide tarieven. Enkeltarief wordt dan in rekening gebracht. Met slimme meters kunt u wel gebruikmaken van dubbeltarief.
-
Hoe vraag ik dubbeltarief aan als ik een slimme meter heb?
Neem contact op met uw energieleverancier. Deze kan dit voor u wijzigen. Uw meter hoeft hier niet voor worden aangepast.
-
Hoe gaat het vervangen van de slimme meter precies?
Onze aannemer komt bij u langs om uw traditionele meter te vervangen voor een slimme meter. U ontvangt hierover eerst bericht. Bekijk hoe we te werk gaan.
Meer weten over het plaatsen van de slimme meter? Bekijk de video
-
Waar vind ik een planningsoverzicht voor heel Nederland?
Via het planningsoverzicht (excel-bestand) van Netbeheer Nederland, kunt u zien waar de komende vier kwartalen in Nederland een slimme meter wordt aangeboden.
-
Mag ik als huurder zelf beslissen of ik de slimme meters accepteer?
Ja, dat mag. De bewoner van de woning mag zelf beslissen om de slimme meter te laten plaatsen.
-
Heb ik een slimme meter nodig als ik zonnepanelen heb?
Als u teruglevert aan het net door bijvoorbeeld zonnepanelen, kan een slimme meter u inzicht geven in hoeveel u precies teruglevert. Voor klanten die terugleveren is er nog wel veel onduidelijkheid of het wel of niet handig is om de slimme meter te laten plaatsen. Lees meer over salderen en de terugleversubsidie bij zonnepanelen.
-
Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag?
Ga dan naar onze contactpagina en bekijk de mogelijkheden om uw vraag te stellen.
-
-
Storing en onderhoud
-
Ik heb geen stroom of gas. Wat kan ik doen?
Soms kunt u de storing zelf oplossen en soms moet u bij ons zijn. Bekijk hier de actuele storingen of bekijk wat u zelf kunt doen.
-
Ik ruik een gaslucht. Wat moet ik doen?
Ruikt u gaslucht of vermoedt u een gaslek? Open alle ramen en deuren en draai de hoofdgaskraan dicht. Bel het Nationaal storingsnummer 0800-9009 (24 uur per dag bereikbaar) en meld de gaslucht. Deze stappen en aanvullende informatie vindt u in de wizard 'gaslucht melden'.
-
Wat voor soort werkzaamheden voert Liander uit? En merk ik daar iets van?
Om het energienet veilig en betrouwbaar te houden, voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit. Soms heeft u daardoor tijdelijk geen gas en stroom. Zo kunnen we veilig werken. Lees meer over welke werkzaamheden wij uitvoeren en wat u kunt verwachten.
-
Wat is het Nationaal storingsnummer?
Het Nationaal storingsnummer (0800-9009) is een landelijk nummer dat u kunt gebruiken voor het melden van een gaslucht, stroom-, gas- of meterstoring in het energienet. U heeft dan direct contact met uw netbeheerder. Na de melding komt uw netbeheerder (in dit geval Liander) zo snel mogelijk in actie om de storing op te lossen. Het nummer is 24 uur per dag gratis bereikbaar.
-
Wanneer heb ik recht op compensatievergoeding na een storing?
Als u langer dan vier uur zonder stroom zat, ontvangt u automatisch een compensatievergoeding. Hoe dat werkt leest u op deze informatiepagina over compensatie.
-
Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de storingsfactuur?
Neem contact op met onze collega’s van het Nationaal storingsnummer (0800-9009) als u het niet eens bent met de storingsfactuur. Of als u de factuur niet helemaal begrijpt.
-
Hoe vind ik een storing in mijn stad?
U vindt deze in het storingsoverzicht. De grootste steden hebben we alvast op een rijtje gezet:
- Stroomstoring Amsterdam
- Stroomstoring Apeldoorn
- Stroomstoring Arnhem
- Stroomstoring Haarlem
- Stroomstoring Leiden
- Stroomstoring Nijmegen
-
Wat is de toegestane spanningskwaliteit?
Stroom moet voldoen aan een bepaalde kwaliteit, ook wel 'spanningskwaliteit' om beschadiging aan apparaten te voorkomen. Lees hier meer over.
-
Kunnen de werkzaamheden worden verzet?
We kunnen de werkzaamheden helaas niet verplaatsen. We doen er alles om de werkzaamheden op één moment te laten plaatsvinden dat de meeste van onze klanten uitkomt.
-
Zorgen jullie voor noodstroom?
Helaas, noodstroom aanbieden is niet mogelijk. Maak gebruik van Google om snel en eenvoudig een noodaggregaat te huren via internet. Let er op dat een noodstroomvoorziening niet al uw stopcontacten van stroom voorziet. U moet zelf een stroomkabelverbinding leggen van de noodvoorziening naar de machines die u wilt voorzien van stroom. Huur dus ook extra verlengsnoeren.
-
Ik heb geen warm water na de werkzaamheden, wat moet ik doen?
Werkt alleen uw cv-ketel niet? Controleer de waterdruk en reset de ketel door een druk op de reset-knop of door de stekker er even uit te trekken.
Als dat niet werkt, neemt u contact op met uw installateur. -
Hoe meld ik een gas- of stroomstoring?
Voordat u een storing kunt melden, doorloopt u een aantal stappen. Misschien kunt u de storing zelf oplossen.
-
Hoe blijf ik op de hoogte van een storing?
Meld u bij een stroomstoring aan voor de gratis sms-service. Of volg ons op Twitter.
-
Ik heb een meterstoring, wat kan ik doen?
Vervelend. Check hier of u het zelf kunt oplossen. Lukt dat niet? Dan kunt u het probleem bij ons melden. We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.
-
Hoe herken ik een monteur van Liander?
U herkent een monteur van Liander aan de bedrijfskleding. Daarnaast kunnen onze monteurs zich altijd identificeren met een pasje. Daar mag u altijd naar vragen.
Het kan voorkomen dat een aannemer het werk in opdracht van Liander uitvoert. Bijvoorbeeld bij het vervangen van uw slimme meter. Ook aannemers kunnen zich met een pasje van Liander legitimeren. Op het pasje staat het logo van Liander en de naam van de monteur.Helaas doen oplichters zich soms voor als werknemer of monteur van Liander. Zij vragen bijvoorbeeld om geld om directe afsluiting te voorkomen of om een contract te tekenen of product af te nemen. Liander vraagt nooit aan de deur om geld of om een contract te tekenen. Betaal of teken dus niet. En bel de politie via 0900-8844.
-
-
Energie opwekken
-
Ik wil energie opwekken. Wat moet ik doen?
In acht stappen leggen we uit hoe u zelf energie kunt opwekken en terugleveren.
-
Is mijn meter geschikt voor terugleveren?
Niet alle meters zijn geschikt om energie mee terug te leveren. Log in en bekijk zelf online of uw meter geschikt is om terug te leveren. Meld u zich daarna aan bij energieleveren.nl. Het meldpunt van alle netbeheerders. Wij controleren daarna ook of u een geschikte meter heeft. Is uw meter niet geschikt? Dan plaatsen wij gratis een nieuwe meter.
-
Hoe meld ik mij aan voor terugleveren? (zonnepanelen aanmelden)
Om te kunnen terugleveren (bijvoorbeeld via zonnepanelen) meld u zich aan via energieleveren.nl. U hoeft dan verder geen contact op te nemen met ons, wij ontvangen hiervan automatisch bericht.
-
Waarom is aanmelden voor terugleveren verplicht?
Lees waarom het aanmelden op energieleveren.nl verplicht is.
-
Wat is de status van mijn meterwisseling?
Na uw aanmelding op energieleveren.nl controleren wij of uw meter verwisseld moet worden. Is dit het geval? Dan nemen we binnen 15 werkdagen contact met u op. Het verwisselen van uw meter voeren we vervolgens binnen 10 werkdagen uit.
-
Waar kan ik subsidie voor energie opwekken aanvragen?
Informeer bij uw gemeente of provincie naar de subsidiemogelijkheden. U kunt subsidie aanvragen via de website www.rvo.nl.
-
Is mijn draaischijfmeter (Ferraris) geschikt voor terugleveren?
Als u een draaischijfmeter meter heeft, kan het zijn dat deze automatisch saldeert. U ziet de meter dan teruglopen als u teruglevert aan het net. Maar hier zitten risico’s aan vast:
- U kunt op de meter niet zien hoeveel u teruglevert. U kunt dus niet controleren of de saldering klopt.
- Het is mogelijk dat er in het verleden een terugloopblokkering is aangebracht. Dit is pas te zien als u teruglevert, de meter loopt dan namelijk niet terug. U saldeert dus niets.
Wij adviseren uw draaischijfmeter gratis te laten vervangen door een slimme meter na uw aanmelding op energieleveren.nl
-
Wie neemt mijn meterstanden op voor subsidie?
Er komt een meteropnemer langs om uw meterstanden van uw brutoproductiemeter op te nemen. Als u niet thuis was, dan krijgt u een kaartje met instructies om zelf de meterstanden door te geven via dit formulier.
-
Wat gebeurt er na mijn aanmelding op energieleveren.nl?
Wij controleren binnen 15 minuten of uw meter geschikt is voor teruglevering. U ontvangt hierover een e-mail. Lees wat er verder gebeurt in het stappenplan.
-
Ik heb zonnepanelen geplaatst en ga energie opwekken. Wat moet ik weten?
Bekijk het stappenplan zelf energie opwekken.
-
Ik ga energie opwekken. Is mijn meter daar geschikt voor?
U moet zich altijd aanmelden voor het terugleveren van energie via energieleveren.nl. Na deze aanmelding controleren wij of uw meter geschikt is. Is de meter niet geschikt? Dan bieden wij u gratis een slimme meter aan.
-
Hoe krijg ik een vergoeding voor de energie die ik opwek?
Met uw zonnepaneleninstallatie, HRe-ketel of windturbine wekt u elektriciteit op. Apparaten in uw bedrijf die op dat moment aan staan, gebruiken de opgewekte stroom. Als de zon flink schijnt, kan het zijn dat uw zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan binnen uw bedrijf op dat moment wordt verbruikt. Dat overschot aan stroom gaat terug het energienet in. Dit noemen we teruglevering. Uw energieleverancier geeft een vergoeding voor de teruglevering. Heeft u vragen over deze vergoeding? Neem contact op met uw energieleverancier.
-
Wat is saldering?
Saldering houdt in dat uw energieleverancier de stroom die u afneemt, verrekent met de elektriciteit die u teruglevert. U kunt niet meer salderen dan de hoeveelheid elektriciteit die u afneemt. Levert u meer terug dan u zelf verbruikt? Dan krijgt u een vergoeding over de teruggeleverde energie. Heeft u vragen over saldering en de vergoeding voor teruggeleverde energie? Neem contact op met uw energieleverancier.
-
Het aanmelden op energieleveren.nl lukt niet. Wat kan ik doen?
-
Waarom is er een verschil in opwek tussen mijn omvormer en elektriciteitsmeter?
De omvormer hangt direct onder de zonnepanelen en laat zien wat de totale opwek is. Dat is uw bruto teruglevering. Alles wat in de huishouding stroom nodig heeft wordt gevoed door de eigen opwek. Heeft u meer opgewekt dan verbruikt? Dan ziet u de resterende opwek op telwerk 3 en/of 4 op uw elektriciteitsmeter. Dat is uw netto teruglevering. Daar krijgt u via de energieleverancier de saldering voor.
-
Ik wil elektrisch gaan koken/rijden. Wat is de capaciteit van mijn aansluiting?
Om elektrisch te koken of elektrisch te gaan rijden is het belangrijk dat u een aansluiting heeft met voldoende capaciteit. Met onze app 'Mijn Liander' kunt u eenvoudig zien hoeveel de capaciteit van uw aansluiting is. U heeft uw postcode, huisnummer en uw meternummer nodig om te registreren bij Mijn Liander.
-
Ik wil mijn VVE verduurzamen. Wat kan ik verwachten?
Als u samen met uw buren wil gaan verduurzamen verloopt uw aanvraag anders dan een individuele aanvraag. Lees op deze pagina wat u kunt verwachten als u meerdere woningen tegelijk gaat verduurzamen.
-
-
Schade / compensatie
-
Wanneer heb ik recht op compensatievergoeding na een storing?
Als u langer dan vier uur zonder stroom zat, ontvangt u automatisch een compensatievergoeding. Hoe dat werkt leest u op deze informatiepagina over compensatie.
In extreme situaties, zoals een natuurramp of bij terrorisme, ontvangt u mogelijk geen compensatievergoeding.
-
Hoe kan ik een schadeclaim indienen?
Dien een claim in via ons schadeformulier. Doe dit binnen vier weken na de opgelopen schade. Let op: We keren slechts in een beperkt aantal gevallen een schadevergoeding uit. We raden u aan eerst uw verzekering aan te spreken. Meer informatie over schade en schadeclaims vindt u op onze schadepagina.
-
Waar meld ik een klacht over de werkzaamheden of monteurs?
Onze monteurs moeten netjes en schoon werken. Heeft u toch klachten over onze monteurs of de werkzaamheden? Dat vinden we heel vervelend. Daarom willen we de klacht graag horen. U kunt uw klacht melden via het contactformulier.
-
Heb ik recht op een compensatievergoeding bij geplande werkzaamheden?
Om het energienet veilig en betrouwbaar te houden, voeren wij onderhoud uit. Soms heeft u daardoor tijdelijk geen gas en stroom. Zo kunnen we veilig werken. Bij dit soort geplande werkzaamheden heeft u geen recht op een compensatievergoeding. Die krijgt u alleen bij een spontante storing die langer dan 4 uur duurt.
-
Heb ik recht op een vergoeding?
Als u langer dan 4 uur zonder stroom of gas heeft gezeten tijdens een storing, krijgt ontvangt u automatisch een vergoeding voor het ongemak. Heeft u schade geleden? Dan kunt u een schadeclaim indienen.
-
Hoe geef ik mijn rekeningnummer door aan Liander als blijkt dat dit niet bekend is bij jullie?
Geef hier uw rekeningnummer door. Houd bij het invullen van het formulier uw brief bij de hand.
-
Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer dat in de creditfactuur staat?
Neemt u dan contact op met onze klantenservice.
-
-
Meters en meterstanden
-
Hoe lees ik mijn meter af?
Zoek uw merk en type op onze meterhandleidingen-pagina. Daar vindt u de handleiding van uw meter.
-
Mijn verbruik lijkt erg hoog. Werkt mijn meter wel goed?
Neem contact op met uw energieleverancier voor een mogelijke verklaring voor uw hogere verbruik. Heeft u dit al gedaan en twijfelt u of uw meter goed werkt? Lees onze informatie over hoog verbruik en metercontrole.
-
Hoe weet ik of er een meteropnemer van Liander is langs geweest?
U kunt onze meteropnemers herkennen aan de kleding en het legitimatiebewijs van LIander. Een bezoek van onze meteropnemers wordt vooraf aangekondigd. Een slimme meter lezen we op afstand uit. Automatisch uitlezen aanvragen of lezen hoe dit werkt leest u hier. Heeft u een traditionele meter, dan ontvangt u van ons een brief. Daarin vragen we om zelf de meterstanden aan ons door te geven.
-
Welke aansluiting heb ik? Wat is de capaciteit van mijn aansluiting?
Bekijk zelf wat de capaciteit (doorlaatwaarde) van uw aansluiting is. De capaciteit (ofwel de doorlaatwaarde) van uw aansluiting bepaalt de hoogte van de maandelijkse netbeheerkosten. De kosten vindt u in ons tarievenoverzicht.
-
Hoe kan ik dubbeltarief aanvragen? (dag- nachtstroom)
Neem contact op met uw energieleverancier voor aanvraag van dubbeltarief. Is uw meter niet geschikt voor dubbeltarief, vraag dan een slimme meter aan op onze website.
-
Hoe vraag ik een slimme meter aan?
Wij bieden elke huishouden gratis een slimme meter aan. U krijgt hierover vanzelf bericht. Als u eerder een slimme meter wilt, dan kunt u deze aanvragen. De kosten zijn dan voor uw rekening.
-
Mijn huisnummer is gewijzigd. Hoe geef ik dat door aan Liander?
Als er een omnummering plaatsvindt in het kadaster dan geeft de gemeente dit via een huisnummerbesluit door aan Liander. U hoeft dit niet zelf aan Liander door te geven.
-
Waarom komt Liander soms nog bij mij langs voor de meter?
Liander is eigenaar van uw gas- en/of elektriciteitsmeter. Minimaal één keer per drie jaar komen we bij u langs om een controle op de meters uit te voeren. We nemen dan ook uw meterstanden op. De meterstanden die we opnemen gebruikt uw energieleverancier niet voor uw jaar/eindafrekening.
-
Wat moet ik doen als de eindstand van mijn oude meter of de beginstand van mijn nieuwe meter niet klopt op de jaarrekening?
Als een monteur uw meter vervangt, noteert hij de meterstanden en geeft u hiervan een bewijs. Als deze niet kloppen, neem dan contact op met uw energieleverancier.
-
Ik heb een meter met één telwerk. Is deze geschikt voor dubbeltarief?
Deze meter is niet geschikt voor dubbeltarief. Geschikt zijn slimme meters en meters met twee of meer telwerken. U kunt een slimme meter aanvragen. Daarna vraagt u dubbeltarief aan bij uw energieleverancier. De komende jaren bieden we alle huishoudens gratis een slimme meter aan. Hierover krijgt u vanzelf bericht. Bekijk wanneer u de slimme meter krijgt.
-
Ik heb een meter met twee telwerken. Kan ik dubbeltarief aanvragen?
Vaak is uw meter dan geschikt, maar niet altijd. Soms schakelt de meter niet van telwerk 1 naar telwerk 2. Dit kunt u zelf controleren. Noteer op een doordeweekse dag de meterstanden van beide telwerken. Bekijk de standen na 24 uur nog eens. Ziet u dat op beide telwerken de meterstanden veranderd zijn? Dan werken beide telwerken en kunt u dubbeltarief aanvragen bij uw energieleverancier. Zo niet, neem dan contact op met onze klantenservice.
-
Ik heb dubbeltarief. Hoe kan ik terug naar enkeltarief?
Neem dan contact op met uw energieleverancier. Deze kan dit voor u wijzigen. Uw meter hoeft hier niet meer voor worden aangepast. Het kan overigens zijn dat uw energieleverancier dit niet aanbiedt.
-
Hoe kan het dat ik twee telwerken zie lopen, terwijl ik enkeltarief heb?
Dat kan. Registratie van uw stroomverbruik vindt dan op twee telwerken plaats. De beide standen worden bij elkaar opgeteld. U betaalt dan wel gewoon de prijs voor enkeltarief. Twijfelt u hierover? Neem dan contact op met uw energieleverancier.
-
Hoe vraag ik dubbeltarief aan als ik een slimme meter heb?
Neem contact op met uw energieleverancier. Deze kan dit voor u wijzigen. Uw meter hoeft hier niet voor worden aangepast.
-
Waar of aan wie kan ik een vraag over dubbeltarief (dag- en nachtstroom) stellen?
Enkel- en dubbeltarief regelt u met uw energieleverancier.
-
Het meternummer klopt niet. Wat moet ik doen?
Als het meternummer niet klopt, neem dan contact op met onze klantenservice.
-
De meterstand op mijn jaarafrekening klopt niet. Wilt u de meterstand corrigeren?
Neem contact op met uw energieleverancier. De energieleverancier is verantwoordelijk voor uw meterstanden, termijnnota en jaarafrekening.
-
Klopt het dat er een meteropnemer van Liander aan de deur stond?
Dit kan kloppen. De monteur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Hierop staat de naam van de monteur, meestal een pasfoto en de bedrijfsnaam Liander vermeld. Ook monteurs van aannemers en onderaannemers nemen een legitimatiebewijs van Liander mee.
Wij komen eens in de drie jaar langs om de meter te controleren. Wij komen niet om uw meterstanden op te nemen. Dit doet uw leverancier. -
Ik heb een meterstoring, wat kan ik doen?
Vervelend. Check hier of u het zelf kunt oplossen. Lukt dat niet? Dan kunt u het probleem bij ons melden. We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.
-
Mijn meter werkt niet goed. Wat kan ik doen?
Uw meter werkt niet goed. Dit kan komen door een storing of schade. Maar ook door een andere oorzaak. Via dit stappenplan kunt u snel en eenvoudig vaststellen wat er met de meter aan de hand is. En wat u kunt doen om het meterprobleem te verhelpen.
Ruikt u gas? Bel 0800-9009
-
-
Voorkom afsluiting
-
Waarom word ik afgesloten van gas en/of stroom?
Elke aansluiting moet aangemeld zijn bij een energieleverancier. Anders gebruikt u energie waarvoor u niet betaalt. Als er bij ons als netbeheerder geen energieleverancier bekend is, zijn wij wettelijk verplicht u af te sluiten. Ook als de aansluiting (tijdelijk) niet wordt gebruikt.
-
Wat kan ik zelf doen om afsluiting te voorkomen?
Sluit direct een contract af bij een energieleverancier.
- Bel of chat met een energieleverancier en leg uw situatie uit. Dit gaat vaak sneller.
- Laat uw contract sneller ingaan door af te zien van de wettelijke bedenktijd.
-
Wanneer sluiten jullie af?
We zijn wettelijk verplicht om gebruikers van energie af te sluiten wanneer er geen contract met een energieleverancier is.
Bijvoorbeeld:- Wanneer uw energiecontract is beëindigd vanwege een betalingsachterstand.
- Wanneer u niet bereid bent om hulp te zoeken voor de betaling van uw energiecontract.
- Als u zich niet aan de afspraken houdt die u met uw schuldhulpverlener heeft gemaakt.
-
Kan ik uitstel van afsluiting krijgen?
U kunt geen uitstel krijgen. Wilt u afsluiting voorkomen? Neem contact op met uw energieleverancier en sluit een nieuw energiecontract af. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. Vraag bij de energieleverancier om een spoedaanvraag. Het is belangrijk dat uw aanvraag is verwerkt voor de einddatum van het oude contract. Deze datum staat ook in de brief die u van ons heeft ontvangen. Geef deze datum ook door aan uw nieuwe energieleverancier. Vraag uw energieleverancier wanneer de aanmelding is verwerkt. Meestal is dit binnen 5 werkdagen.
-
Ik kan mijn energierekening niet meer betalen, wat nu?
In sommige gevallen kunt u een betalingsregeling treffen met uw energieleverancier. Neem hiervoor contact op met uw energieleverancier.
Als u moeite heeft met het betalen van uw energierekening kan het zijn dat u schuldhulpverlening nodig heeft. Hiervoor kunt u zich melden bij de gemeente waar u staat ingeschreven.
Algemene informatie over schuldhulpverlening leest u op de website van de Rijksoverheid.Let op: Ook na aanmelding bij een schuldhulpverleningstraject of bij de Energiebank moet u uw energierekening betalen.
-
Hoe kan ik betalingsuitstel voor mijn energierekening krijgen?
Als u uw energierekening niet meer kan betalen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met uw energieleverancier. U betaalt uw energiekosten via uw energieleverancier. Vraag uitstel van betaling aan bij uw energieleverancier.
- Bel of chat met uw energieleverancier, dit is vaak sneller dan mailen.
- Lees de informatie op ConsuWijzer.nl
-
Wat moet ik doen als mijn energieleverancier het contract heeft beëindigd?
Vraag telefonisch een spoedaanmelding aan bij een energieleverancier. Als u geen energieleverancier heeft, zijn wij verplicht uw aansluitingen af te sluiten van het energienetwerk.
-
Ik heb schuldhulpverlening nodig, wat nu?
U kunt contact opnemen met de gemeente waarin u staat ingeschreven voor een schuldhulpverlener. Geef hierbij aan dat het gaat om de kosten van uw energie en dat er sprake is van afsluiting.
-
Ik zit in de schuldhulpverlening/schuldsanering en ik word afgesloten. Wat moet ik doen?
Neem hierover contact op met onze klantenservice. Zorg ervoor dat u de naam en het telefoonnummer van uw bewindvoerder bij de hand heeft.
-
Ik ben al afgesloten. Wat moet ik nu doen?
- Bel direct met een energieleverancier.
- Meld u zo snel mogelijk aan voor een energiecontract.
- Via de energieleverancier krijgen we door dat er een contract is.
- Zodra u weer een contract heeft kan de heraansluiting kan aangevraagd worden. Hier vindt u meer informatie.
-
Ik heb een brief ontvangen, maar ik heb al een nieuw contract afgesloten.
Deze brief betekent dat we de energieaansluiting in uw huis gaan afsluiten. Omdat er bij ons geen energiecontract met een energieleverancier bekend is. Of dat er een betaalachterstand is. Neem contact op met uw energieleverancier om te controleren of uw contract in orde is. Als u een geldig contract heeft afgesloten met een energieleverancier krijgen wij deze informatie door via de energieleverancier, u hoeft hiervoor niets te doen.
-
Ik gebruik de aansluiting (tijdelijk) niet, wat moet ik doen?
Optie 1: U kunt een contract tegen 'leegstandstarief' nemen bij de energieleverancier als u uw aansluiting (tijdelijk) niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld omdat uw woning of bedrijfspand leeg staat in verband met de verkoop hiervan. Geef bij de energieleverancier aan dat u de aansluiting tijdelijk niet gebruikt en dat u alleen de netwerkkosten wil betalen. U betaalt dan geen voorschotten, maar alleen de vaste kosten die de energieleverancier in rekening brengt namens ons als netbeheerder. De aansluiting blijft gewoon bestaan. Zien wij toch een verbruik op dit adres? Dan brengen wij de kosten hiervan bij u in rekening.
Optie 2: Gebruikt u de aansluiting niet meer? U kunt uw aansluiting laten verwijderen als u de aansluitingen helemaal niet meer gebruikt. Dit vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Aan het regulier verwijderen van een elektriciteitsaansluiting tot 3x80 ampère en een aansluiting tot en met G25 zijn kosten verbonden:
Optie 3 : U kunt uw aansluiting tijdelijk afsluiten. De aansluiting halen wij niet weg, alleen de druk wordt eraf gehaald. U kunt dan geen gas en/of stroom meer gebruiken. Tijdelijk afsluiten kost geld. Na maximaal 12 maanden sluiten wij u weer aan of u laat de aansluiting definitief verwijderen. Ook voor het weer aansluiten of definitief verwijderen betaalt u een vast tarief. Vergeet niet om u af te melden bij uw energieleverancier. Dat gaat niet automatisch. Als u zich niet afmeldt, blijft u energierekeningen ontvangen. Neem voor een tijdelijke afsluiting contact op met onze klantenservice.
-
Wanneer sluiten jullie niet af?
Als er een contract is met een energieleverancier vervalt onze afsluitverplichting en zult u niet worden afgesloten. Daarnaast sluiten we mensen in de volgende bijzondere situaties ook niet af van energie.
- U bent met uw energieleverancier in contact over een betalingsregeling, uw energieleverancier mag tijdens dit proces het contract niet beindigen.
- U bent aangemeld bij een schuldhulpverlener.
- U of een huisgenoot loopt ernstige gezondheidsrisico's als u geen toegang tot energie heeft. U heeft hiervoor een verklaring nodig van een arts. Dit moet een andere arts zijn dan uw eigen arts. Vraag aan de arts om een verklaring te schrijven dat afsluiting heel schadelijk is voor uw gezondheid. Stuur deze verklaring zo snel mogelijk op naar uw energieleverancier.
-
Ik kom er niet uit met mijn energieleverancier, wat moet ik doen?
Als u vindt dat het niet klopt dat de energieleverancier uw contract opzegt, dan kunt u terecht bij ConsuWijzer.nl
-
-
Mijn Liander
-
De code in de brief werkt niet, wat gaat er mis?
Misschien heeft u iets aan de volgende tips:
- Gebruik de juiste code. U vindt deze in het midden van de brief. De code bestaat uit cijfers en letters.
- Kijk goed naar het verschil tussen een cijfer en een letter. Dat is soms moeilijk te zien. Bijvoorbeeld bij het cijfer '9' en de letter 'g'. Als u twijfelt, probeer dan eerst een keer met een 9, dan met een g.
- Handig: rechts bovenin de brief vindt u een QR-code. Met een QR-code scanner op uw mobiele telefoon kunt u de code automatisch laten invullen op de website. Scan de QR-code, klik op de knop Aanmaken en dan ziet u de code al ingevuld staan.
-
Ik ben de brief kwijt, hoe kan ik me nu aanmelden?
Neem contact op met één van onze medewerkers. Wij sturen u dan een nieuwe brief toe.
-
Ik heb een account aangemaakt, maar krijg geen e-mail. Hoe kan dat?
Soms duurt het verwerken van uw aanmelding wat langer. Heeft u na 24 uur nog geen e-mail ontvangen, neem dan contact op met één van onze medewerkers. Kijk ook tussen 'ongewenste mail' of 'spam'.
-
Waarom moet ik een account voor Mijn Liander aanmaken?
U maakt met de code uit uw brief een persoonlijk account aan. Zo zijn uw gegevens goed beschermd. U kunt met uw account de meest actuele status bekijken van uw aanmelding of kijken wat u (nog) moet regelen.
En u kunt nog meer met uw account. Zo kunt u bijvoorbeeld ook alle informatie en kosten van uw aansluiting(en) en meters inzien. Ook in de toekomst regelt u steeds meer zaken zelf in Mijn Liander. Wel zo handig!
-
Waarom is het inloggen gewijzigd?
Eerder konden klanten direct inloggen met de code uit de brief. Nu maakt u met deze code eerst een persoonlijk account aan. Zo zijn uw gegevens nog beter beschermd.
U kunt overigens net zoals eerst de meest actuele status bekijken van uw aanmelding of kijken wat u (nog) moet regelen. Alleen kunt u nu meer. Zo kunt u met uw account bijvoorbeeld ook alle informatie en kosten van uw aansluiting(en) en meters inzien. Ook in de toekomst regelt u steeds meer zaken zelf in Mijn Liander. Wel zo handig!
-