Transportindicatie voor SDE-aanvraag

Transportindicatie voor SDE-aanvraag

Voor de najaarsronde 2019 van de SDE+ stelt het ministerie van EZK een aanvullende voorwaarde. De aanvrager heeft een positieve transportindicatie van de netbeheerder nodig. Zonder deze positieve transportindicatie neemt de Rijksdienst Voor Ondernemen (RVO) de subsidie-aanvraag niet in behandeling.

Wat kan ik met een transportindicatie?

Een positieve transportindicatie is voorwaardelijk voor RVO om uw SDE-aanvraag in behandeling te nemen. De indicatie geeft aan dat er op het moment van berekenen transportcapaciteit beschikbaar is voor uw aanvraag. De transportindicatie reserveert dus geen netcapaciteit! Het kan daarom gebeuren dat u, wanneer u de aansluiting aanvraagt of uw project gaat realiseren, alsnog een transportbeperking krijgt. Er kan immers tussen het moment van de transportindicatie en de daadwerkelijke realisatie meer duurzame opwek op het betreffende netdeel zijn bijgekomen.

Hoe bepaalt de netbeheerder een transportindicatie?

De netbeheerder geeft een positieve transportindicatie af, tenzij de aanvraag is gedaan in een gebied waar de netbeheerder een formele vooraankondiging van congestie heeft gedaan bij de ACM. Ook moet daar het onderzoek naar congestiemanagement door de netbeheerder zijn afgerond.

Krijgt u een negatieve transportindicatie, maar levert u geen kilowatturen terug aan het net? Neem in dat geval contact op met ons.

 

U kunt de transportindicatie aanvragen van 1 oktober tot en met 14 november. Bij aanvragen tot en met een vermogen van 2 MW krijgt u het resultaat binnen enkele minuten in uw e-mail. Bij aanvragen groter dan 2 MW ontvangt u binnen 5 werkdagen reactie van Liander.
 
 

Vul hier uw gegevens in

Icoon - Aanschaf zonnepanelen

Liander heeft een aantal gegevens nodig van uw project om te beoordelen of er transportcapaciteit beschikbaar is. Voor opwekinstallaties tot en met 2 MW krijgt u het resultaat direct per e-mail toegestuurd. Voor installaties groter dan 2 MW heeft Liander maximaal 5 werkdagen nodig om de beoordeling te doen.

Actuele informatie per gebied

NIET GEBRUIKEN - Geen copyrights verkregen

Hier vindt u de meest actuele informatie over de capaciteit in ons verzorgingsgebied voor zakelijke grootverbruik klanten.