Transportindicatie voor SDE-aanvraag

Transportindicatie voor SDE-aanvraag

Voor de het aanvragen van een SDE++-beschikking stelt het ministerie van EZK een aanvullende voorwaarde. De aanvrager heeft een transportindicatie van de netbeheerder nodig. Zonder deze transportindicatie neemt de Rijksdienst Voor Ondernemen (RVO) de subsidie-aanvraag niet in behandeling.

De openstellingsronde van de voorjaarsronde SDE+ duurde tot 2 april 2020 17:00 uur. Daarmee is ook het aanvragen van een transportindicatie vanaf 2 april 17:00 uur niet meer mogelijk. RVO stelt de SDE++ regeling open vanaf 24 november. Ook voor die ronde is een transportindicatie verplicht. Vanaf 26 oktober is die indicatie aan te vragen vanaf deze website.

Wat kan ik met een transportindicatie?

Een transportindicatie is voorwaardelijk voor RVO om uw SDE-aanvraag in behandeling te nemen. De indicatie geeft aan dat er op het moment van berekenen transportcapaciteit beschikbaar is voor uw aanvraag. De transportindicatie reserveert dus geen netcapaciteit! Het kan daarom gebeuren dat u, wanneer u de aansluiting aanvraagt of uw project gaat realiseren, alsnog een transportbeperking krijgt. Er kan immers tussen het moment van de transportindicatie en de daadwerkelijke realisatie meer duurzame opwek op het betreffende netdeel zijn bijgekomen.

Hoe bepaalt de netbeheerder een transportindicatie?

De netbeheerder geeft een transportindicatie af, tenzij de aanvraag is gedaan in een gebied waar de netbeheerder een formele vooraankondiging van congestie heeft gedaan bij de ACM. Ook moet daar het onderzoek naar congestiemanagement door de netbeheerder zijn afgerond.

Krijgt u geen transportindicatie, maar levert u geen kilowatturen terug aan het net? Neem dan contact op met ons.

 

Actuele informatie per gebied

Actuele informatie per gebied

Hier vindt u de meest actuele informatie over de capaciteit in ons verzorgingsgebied voor zakelijke grootverbruik klanten.