Transportindicatie voor SDE-aanvraag

Transportindicatie voor SDE-aanvraag

Voor de het aanvragen van een SDE++-beschikking stelt het ministerie van EZK een aanvullende voorwaarde. De aanvrager heeft een transportindicatie van de netbeheerder nodig. Zonder deze transportindicatie neemt de Rijksdienst Voor Ondernemen (RVO) de subsidie-aanvraag niet in behandeling.

De transportindicatie voor de najaarjaarsronde kon u aanvragen tot en met 17 december 17:00 uur. In 2021 komt er een nieuwe openstelling voor de SDE++. U kunt dan ook op deze pagina weer een transportindicatie aanvragen.

Wat kan ik met een transportindicatie?

Een transportindicatie is voorwaardelijk voor RVO om uw SDE-aanvraag in behandeling te nemen. De indicatie geeft aan dat er op het moment van berekenen transportcapaciteit beschikbaar is voor uw aanvraag. De transportindicatie reserveert dus geen netcapaciteit! Het kan daarom gebeuren dat u, wanneer u de aansluiting aanvraagt of uw project gaat realiseren, alsnog een transportbeperking krijgt. Er kan immers tussen het moment van de transportindicatie en de daadwerkelijke realisatie meer duurzame opwek op het betreffende netdeel zijn bijgekomen.

Hoe bepaalt de netbeheerder een transportindicatie?

De netbeheerder geeft een transportindicatie af, tenzij de aanvraag is gedaan in een gebied waar de netbeheerder een formele vooraankondiging van congestie heeft gedaan bij de ACM. Ook moet daar het onderzoek naar congestiemanagement door de netbeheerder zijn afgerond.

Krijgt u geen transportindicatie, maar levert u geen kilowatturen terug aan het net? Neem dan contact op met ons.

 

Beschikbaarheid capaciteit

Hier vindt u elke twee weken een update van de beschikbare capaciteit op ons net.