Problemen met terugleveren van stroom?

Problemen met terugleveren

We gebruiken met z'n allen steeds meer stroom. En we wekken met zonnepanelen steeds meer stroom op. Soms kan het elektriciteitsnet al die stroom niet meer goed verwerken en ontstaan er problemen. Het terugleveren van stroom is dan niet altijd mogelijk. De zonnepanelen zijn beveiligd en vallen uit als de belasting op het net te hoog wordt. Ze leveren dan geen stroom meer terug op het net. Fijn dat het elektriciteitsnet niet overbelast raakt, maar vervelend voor jou als eigenaar. Gebruik je opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf en doe de check. 

1. Opgewekte stroom zelf gebruiken

Gebruik daarom zoveel mogelijk van de stroom die je opwekt zelf. Vooral als de zon veel schijnt. Zo voorkom je dat de zonnepanelen afschakelen. Zet overdag je apparaten aan zoals de wasmachine, droger, of vaatwasser en laad je elektrische auto op. Je verbruikt dan direct de stroom die je hebt opgewekt. Zo voorkom je dat de zonnepanelen afschakelen en verminder je de druk op het elektriciteitsnet. Je kan ook kiezen voor zogeheten slimme apparaten. Die gaan aan op het moment dat de zonnepanelen veel stroom opwekken. 

2. Laat je installatie controleren 

Stoppen jouw zonnepanelen met het opwekken van stroom? Dat kan natuurlijk ook liggen aan jouw eigen installatie. Laat een erkende installateur de problemen beoordelen. Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met ons. Dan bespreken we de mogelijkheid om een meting te doen. 

 

Hoe ontstaan problemen met terugleveren?

Op zonnige dagen onstaan problemen met het terugleveren van stroom. En waarom gaat een omvormer in storing?

Oplossingen en maatregelen

Liander werkt aan oplossingen voor meer ruimte op het elektriciteitsnet.

Problemen op jouw adres?

Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat je de energie die je opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. Controleer of op jouw adres problemen met terugleveren bekend zijn.

 

 

Liander voorspelt waar aanpassingen nodig zijn

Het helpt ons als je jouw plannen op tijd met ons deelt. Dan kunnen wij namelijk voorspellingen doen over de benodigde aanpassingen in het net. Jouw plannen voor het opwekken en terugleveren van stroom kun je doorgeven via: energieleveren.nl Zo laat je weten dat je stroom gaat opwekken en terugleveren.​

Veelgestelde vragen