Energietransitie

Energietransitie

Liander werkt met veel partijen en organisaties in de energiesector samen die willen innoveren op het gebied van energie. Zo werken we bijvoorbeeld veel samen met overheden rondom vraagstukken over de warmtetransitie. Wat betekent de warmtetransitie voor u? Wat is onze rol en wat is de rol van de gemeente? U leest er hier alles over. 

Regionale Energiestrategie

Met de RES kunnen gemeentes op regionaal niveau invulling geven aan de energietransitie. Als corporatie heeft u verstand van uw verzorgingsgebied. En als netbeheerder hebben wij verstand van het energiesysteem. Samen kunnen we binnen de gemeente efficiënt werken aan het energiesysteem van de toekomst en daarbij de maatschappelijke kosten zo laag mogelijk houden.

Warmtetransitie

Het is een enorme opgave om in alle wijken te stoppen met het gebruik van aardgas. Alternatieven genoeg voor aardgasloos wonen, maar niet elk alternatief is op elke plek technisch mogelijk, voorradig of haalbaar tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten. Corporatie en netbeheerder kunnen samen gemeenten ondersteunen bij het doorlopen van het keuzeproces.

Stappenplan meerdere woningen verduurzamen

Wat komt er kijken bij het verduurzamen van meerdere woningen? Lees aan de hand van het aantal adressen uit hoe u bij ons een aanvraag doet.

Iedereen doet WAT

De overheid, bedrijven en particulieren... iedereen doet wat voor het klimaat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. Iets doen voor het klimaat doet ieder op zijn eigen manier. Op ‘Iedereen doet WAT’ vindt u mogelijkheden om het klimaat te helpen en ontdekt u wat het beste bij u past.

Markt vraag en aanbod sturing

Onderzoek naar een flexibiliteitsmarkt voor elektriciteit. Dit noemt Liander ook wel de DYNAMO Flexmarktontwikkeling.