Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Ons werk brengt niet altijd zichtbare veranderingen met zich mee. Maar dat betekent niet dat het onbelangrijk is, integendeel zelfs. In Amsterdam zijn we druk bezig met het opknappen van distributiestations zodat die klaar zijn voor de toekomst.

Asbest vormt eigenlijk de aanleiding voor het onderhoud. We willen dat al onze 10 KV-distributiestations veilig zijn voor monteurs, en asbest vormt dan een risico. Daarom halen we dat zoveel mogelijk weg. En als we dan toch aan het werk zijn, dan pakken we het meteen goed aan.

 

 

 

 

 

 

(Foto: een station van binnen)

Verouderde materialen worden vervangen door nieuwe, die een stuk veiliger zijn. Daarnaast verwachten we dat de komende jaren veel meer energie gevraagd gaat worden. Door onze stations daar nu al geschikt voor te maken, voorkomen we dat we over een paar jaar weer aan het werk moeten op een locatie.

Een station opknappen, dat doe je niet in één dag. Het verschilt per locatie, maar we rekenen ongeveer tien tot twaalf weken per locatie. Aangezien we nog tientallen locaties moeten opknappen, zijn we hier zeker de aankomende jaren zoet mee.

Boom vs. station

Dat werk doen we in de buurt. Langs de weg, in de wijk en soms op een schoolplein. Kijkend naar de foto, wie denk je dat wint? Makkelijk: de boom. Het is een monumentale boom en die gaat voor alles in de hoofdstad. En dus moest Liander aan de slag bij een basisschool.

Het station werd afgebroken en er kwam een nieuwe, kleinere variant voor terug. En daar is de school natuurlijk ook blij mee.

In één keer goed

Werken aan 10 KV-distributiestations gaat niet onopgemerkt. Liander-busjes rijden voorbij, soms ligt de straat open en liggen er materialen in de wijk. Maar wanneer we de locaties nu grondig aanpakken, hoeven we er de komende jaren geen groot onderhoud meer te doen. En dat is ook wat waard, toch?

Amsterdam

Er zijn veel bijzondere verhalen te vertellen over het werk van Liander in Amsterdam. Een aantal verhalen hebben wij voor je verzameld. Nieuwsgierig geworden?