Monteur in Amsterdam

Monteur in Amsterdam

Amsterdam is een drukke en dynamische stad. Er is bijna altijd wel érgens een storing. Een uitdaging voor onze storingsmonteurs. Dag en nacht staan ze klaar om storingen te verhelpen. We lopen een dagje mee met onze monteur Robbert Juffermans.

Geen dag hetzelfde

De werkweek van een monteur is heel divers, vertelt Robbert. “Soms werk je volgens een planning. Dan weet je van tevoren wat je gaat doen, bijvoorbeeld onderhoud. Maar bij een storingsdienst weet je nooit waar je naartoe gaat. De ene dag sta je op de Wallen, dan weer tussen de kraampjes op de Dappermarkt. Geen dag is hetzelfde.” Vandaag heeft Robbert dienst van 12.30 tot 19.00 uur. “We werken in wisseldiensten. Als iemand bijvoorbeeld ‘s ochtends met een klus begint en om 16.30 uur naar huis gaat, kan een andere monteur de klus overnemen. Het is niet veilig om lang over te werken. En in een drukke stad als Amsterdam heb je nu eenmaal veel storingen.”

Robbert volledig portret

Aanrijding

Aangekomen in Amsterdam wordt Robbert opgeroepen voor een storing. Een aannemer heeft een stroomkabel stukgetrokken. “In Amsterdam is veel bedrijvigheid”, vertelt Robbert. “Er wordt dus ook veel gegraven. Dan gaat er weleens een kabel stuk. Ook storingen door slijtage of overbelasting komen voor. Of een aanrijding met een trafohuisje. Ik kom van alles tegen. Het geeft me een goed gevoel als ik weer een probleem heb opgelost. Als mensen weer energie kunnen gebruiken.”

In Amsterdam werken is super

Robbert werkt al 17 jaar in Amsterdam als monteur. Vraag hem wat hij van zijn werk vindt, en hij begint te stralen: “In Amsterdam werken is super! Er gebeurt altijd weer iets anders. Dat maakt het werk gaaf.” Trots vertelt hij: “Weet je nog die grote stroomstoring in het centrum van Amsterdam op 9 maart vorig jaar? Dat was op mijn verjaardag. Ik gaf een feestje, maar ik volgde het nieuws natuurlijk op de voet. De volgende ochtend werd ik al vroeg gebeld, of ik kon komen helpen. Ik stond gelijk naast mijn bed. Uiteindelijk hebben verschillende monteurs van half zeven ’s ochtends tot vier uur ’s nachts aan de storing  gewerkt. Ik ben er trots op dat ik erbij was en mijn steentje kon bijdragen!”

Meer verhalen

Er zijn veel verhalen te vertellen over het werk van Liander. Bekijk welke er nog meer zijn.