Uitzending Meldpunt van Omroep Max over gasmeters met metercode 28100 en 28101

Uitzending Meldpunt van Omroep Max over gasmeters met metercode 28100 en 28101

Gasmeter

Vrijdagavond 29 april heeft het programma Meldpunt van Omroep Max aandacht besteed aan de gasmeters uit 2006 en 2007. Namelijk de gasmeter met code 28100. Een klant bij netbeheerder Stedin had een hoger gasverbruik door een kapotte sensor in deze gasmeter. Stedin heeft bij deze klant een nieuwe meter geïnstalleerd en de klant is gecompenseerd.

Bij Liander is er nog een klein aantal van de gasmeters met code 28100 in gebruik. Deze meters zijn in de laatste periodieke kwaliteitscontrole goedgekeurd. Als er sprake zou zijn van een kapotte sensor, dan wordt deze meter vervangen en vindt er een correctieberekening van het verbruik plaats. 

Geen problemen met slimme gasmeters code 28101 

Daarnaast kwam ook de slimme gasmeter 28101 uit 2010-2013 aan bod in de uitzending. De gasmeter met code 28101 is een slimme meter. In deze meter zit een sensor die direct aangeeft als deze kapot is. Mocht dit het geval zijn, dan wordt de meter vervangen. 

Het spreekt voor zich dat klanten moeten kunnen vertrouwen op het goed functioneren van hun slimme gasmeter. Daar hechten we als netbeheerders uiteraard veel waarde aan. Vandaar dat er ook stevige eisen aan deze meters worden gesteld en het Agentschap Telecom toezicht op de kwaliteitseisen houdt.

Netbeheer Nederland voor meer informatie 

Meer informatie over de gasmeter en de metercode leest u op de website van Netbeheer Nederland.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Update capaciteit elektriciteitsnet

Update capaciteit elektriciteitsnet

Op het elektriciteitsnet in Gelderland en Noord-Holland zijn nieuwe knelpunten ontstaan. De maximale capaciteit van het ...

Lees artikel

Update capaciteit elektriciteitsnet

Update capaciteit elektriciteitsnet

Op het elektriciteitsnet in Amsterdam, Gelderland en Noord-Holland zijn nieuwe knelpunten ontstaan. De maximale capacite ...

Lees artikel