FlexOVL: het schakelsysteem voor openbare verlichting
FlexOVL: het schakelsysteem voor openbare verlichting
Openbare verlichting in- en uitschakelen? Dat kan slim en flexibel.
Het in- en uitschakelen van uw openbare verlichting regelt u zelf met het FlexOVL schakelsysteem. U kunt met dit systeem de status van elk aangesloten apparaat zien, doordat elk apparaat apart wordt gemonitord. Op die manier kunt u snel ter plaatse gaan als er bijvoorbeeld een lichtmast is uitgevallen. Ook kunt u door middel van zogenaamde schakelschema’s op verschillende tijdstippen schakelen. Dit komt van pas bij werkzaamheden aan de straatverlichting in een bepaalde wijk.
Voor FlexOVL betaalt u geen extra kosten.
Vraag FlexOVL aan
Wilt u gebruik maken van deze dienst? Vraag FlexOVL aan via het online aanvraagformulier.
Om u wegwijs te maken in het systeem, volgt u eerst een onlinetraining. Als u deze onlinetraining succesvol heeft afgerond, ontvangt u de inloggegevens voor de online FlexOVL-omgeving. Daar kunt u inloggen om zelf uw openbare verlichting te schakelen.
Online FlexOVL-omgeving
Het aan- en uitschakelen van de openbare verlichting gebeurt via de online FlexOVL-omgeving.
Meer info?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van FlexOVL?
Neem dan contact met ons op (optie 2 in het keuzemenu).
Veelgestelde vragen
-
Is mijn aansluiting geschikt voor FlexOVL?
Als u als gemeente een geschakelde aansluiting heeft, is uw aansluiting geschikt voor FlexOVL.
-
We hebben een eigen net voor openbare verlichting. Kunnen wij toch gebruiken maken van FlexOVL?
FlexOVL is niet geschikt voor eigen netten voor de openbare verlichting.
-
Hoe ziet het FlexOVL contract er uit en wat is de looptijd?
Er zijn geen extra kosten voor het gebruik van FlexOVL. Wel worden de verantwoordelijkheden in een contract vastgelegd. Het FlexOVL contract heeft een minimale looptijd van 1 jaar. Na 1 jaar is de overeenkomst per maand opzegbaar. Om als gebruiker met FlexOVL te mogen werken, dient de e-learning 'Flexibele openbare verlichting' succesvol gevolgd te worden. Deze e-learning is gebaseerd op de Bei regelgeving en is 3 jaar geldig, daarna moet deze opnieuw worden gevolgd.
-
Wie mogen er allemaal schakelen?
Alle officiële gebruikers van de online FlexOVL-omgeving mogen schakelen. Om het u gemakkelijk te maken, is er een e-learning ‘Flexibele openbare verlichting’. Het is nodig dat alle gebruikers deze succesvol afronden, voordat zij gebruik maken van de online FlexOVL-omgeving. Ook moeten gebruikers persoonsgebonden inloggegevens hebben. Wanneer het gaat om een externe beheerder moet deze eerst door de gemeente gemachtigd worden.
-
Hoe meld ik een storing aan de openbare verlichting of de online FlexOVL-omgeving?
Storingen aan de openbare verlichting of aan de online FlexOVL-omgeving kunt u, net als voorheen, melden via OV portal. Als de communicatieverbinding niet werkt, dan zal het apparaat het schakelschema volgen wat op dat moment in het apparaat aanwezig is en tijdig de openbare verlichting schakelen.