Extra meetpunt

Extra meetpunt

Een extra meetpunt is een tweede elektriciteitsmeter achter uw aansluiting. Hiermee kunt u onafhankelijk van de andere meetpunten op deze aansluiting een energieleverancier contracteren.

Wanneer is een extra meetpunt aantrekkelijk

Onderstaande situaties zijn voorbeelden waarin een extra meetpunt (secundair allocatiepunt) de uitkomst kan bieden;

  • U wilt voor het terugleveren en afnemen van energie een andere energieleverancier contracteren. Dit is handig wanneer u bij een andere leverancier een hogere vergoeding krijgt voor het terugleveren van energie.
  • In geval van duurzame opwek: Als u op een dak zonnepanelen plaatst om zo elektriciteit op te wekken. Door een extra meetpunt (secundair allocatiepunt) kunt u onafhankelijk van de dakeigenaar een energieleverancier kiezen om de opgewekte energie af te rekenen.
  • In geval van afname: een klant deelt zijn bedrijf/terrein met een andere partij. Ook de aansluiting wordt gedeeld, omdat dit voordeliger is qua kosten. Door middel van een extra meetpunt kan elke partij, onafhankelijk van elkaar, zelf een energieleverancier kiezen voor de levering van elektriciteit.
  • In geval van een laadpaal: een klant heeft een laadpaal van een andere partij op zijn eigen terrein staan. Door een extra meetpunt kan de eigenaar van de laadpaal zelf zijn energieleverancier kiezen voor de levering van elektriciteit.

Veelgestelde vragen over extra meetpunt

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over een extra meetpunt, de voordelen en aan welke eisen een extra meetpunt moet voldoen.

Proces extra meetpunt

Op deze pagina vindt u het hele proces van een extra meetpunt

Extra meetpunt aanvragen

Een extra meetpunt kunt u aanvragen via onderstaand formulier.