Actuele knelpunten en oplossingen in Zuid-Kennemerland en Amstelland-Meerlanden

Verdeelstation
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
 AmstelveenAmstelveenDoor spannings- en capaciteitsproblemen kunnen wij tijdelijk niet voldoen aan alle nieuwe capaciteitsaanvragenop verdeelstation Amstelveen. Dit geldt voor de teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. We verwachten de werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2026 af te ronden. Vooraankondiging en onderzoeksrapport
HaarlemmermeerHoofddorp, Schiphol-Rijk, Rijsenhout

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle nieuwe capaciteitsaanvragen voor verbruik, op verdeelstation Haarlemmermeer.

We zoeken samen met TenneT naar een geschikte locatie voor een nieuw verdeelstation, dat de stations in de gemeente Haarlemmermeer moet ondersteunen.

We verwachten in 2025 het nieuwe verdeelstation in gebruik te hebben.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
HoofddorpHoofddorp

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Hoofddorp. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station (OS) en het herverdelen van het voedingsgebied over de stations. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor gefaseerd af tussen het eerste kwartaal van 2025 en het eerste kwartaal van 2026. Het congestiemanagementonderzoek van Hoofddorp voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
RozenburgWeteringbrug, Leimuiderbrug, Burgerveen, Rijsenhout, Rozenburg, Schiphol-Rijk

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Rozenburg. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station (OS/RS/SS) en het herverdelen van voedingsgebied over de stations. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor in het vierde kwartaal van 2025 af. Het congestiemanagementonderzoek van Rozenburg voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Schiphol OostAalsmeer, Oranjewijk

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Schiphol Oost. Dit geldt voor het verbruik en de teruglevering van elektriciteit.

Liander breidt het net in de regio uit. Naar verwachting lossen we dit op in het eerste kwartaal van 2023.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
VijfhuizenVijfhuizen
Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Vijfhuizen. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor in het vierde kwartaal van 2029 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport