Actuele knelpunten en oplossingen in Alkmaar

Verdeelstation
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
AlkmaarAlkmaar, Egmond aan den Hoef

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Alkmaar.

Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen eind 2025 en het vierde kwartaal van 2028.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Alkmaar BoekelermeerAlkmaar, Heilo

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Alkmaar Boekelermeer. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We lossen dit op door nieuwe stations te realiseren, het distributienet te verzwaren en uit te breiden en de netstructuur in de regio aan te passen. Naar verwachting ronden we dit in fases af tussen eind van 2026 en het eerste kwartaal van 2030.

Het congestiemanagementonderzoek van Alkmaar Boekelermeer voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Alkmaar NoordAlkmaar Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Alkmaar Noord. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We lossen dit op door het uitbreiden van de stationscapaciteit en het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we dit het eerste kwartaal van 2027 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
HeerhugowaardHeerhugowaard-noordoost, Obdam, De Noord
Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Heerhugowaard. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het uitbreiden van de stationscapaciteit, het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor gefaseerd af tussen het vierde kwartaal van 2025 en het vierde kwartaal van 2028.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Heerhugowaard NoordHeerhugowaard, Noord-Scharwoude

Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Heerhugowaard Noord. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het uitbreiden van de stationscapaciteit en het verzwaren en uitbreiden van het distributienet.

Naar verwachting ronden we de werkzaamheden gefaseerd af tussen het vierde kwartaal 2023 en het vierde kwartaal van 2028.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
HeilooHeiloo, Egmond-Binnen, Castricum aan Zee

Door spanning- en capaciteitsproblemen kunnen we niet voldoen aan alle aanvragen voor elektriciteit op verdeelstation Heiloo. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het uitbreiden van de stationscapaciteit, het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd af tussen eind 2025 en het vierde kwartaal 2032.

Het congestiemanagementonderzoek van Heiloo voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
OterleekNoord Beemster, West Beemster, Heerhugowaard, Schagen, Sint Maarten, Egmond aan Zee, Schoorl, Bergen, Alkmaar, Heiloo, Anna Paulowna

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Oterleek. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door onder andere het verzwaren van het station. Ook veranderen we de onderliggende netstructuur. Daarnaast lossen we het op door het uitbreiden van de stationscapaciteit en het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we dit in fases tussen het vierde kwartaal van 2025 en het vierde kwartaal van 2029 af.

Het congestiemanagementonderzoek van Oterleek voor teruglevering en verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
OudorpAlkmaar, Zuidschermer, Zuid-Scharwoude

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Oudorp. Dit geldt voor het verbruiken van elektriciteit. We lossen dit op door de stationscapaciteit uit te breiden, het distributienet te verzwaren en uit te breiden en de netstructuur in de regio aan te passen. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd af tussen het vierde kwartaal van 2026 en het vierde kwartaal van 2032 af.

Het congestiemanagementonderzoek van Oudorp voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
UitgeestUitgeest, Dorregeest, Akersloot, Kaandorp, Heiloo

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle nieuwe capaciteitsaanvragen verdeelstation Uitgeest. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet, het aanpassen van de netstructuur en het realiseren van een nieuw station. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd af tussen 2023 en het vierde kwartaal van 2030.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport