Actuele knelpunten en oplossingen in Noord-Veluwe

Verdeelstation
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
ErmeloErmelo, Telgt
Eén van de kabels aangesloten op verdeelstation Ermelo heeft zijn maximale capaciteit bereikt. Het is daardoor tijdelijk niet mogelijk te voldoen aan nieuwe aanvragen voor het terugleveren van extra elektriciteit, met name ten zuidwesten van Ermelo. Op dit moment wordt een studie uitgevoerd naar de oplossing van dit probleem. Zodra die studie is afgerond kan er een termijn genoemd worden wanneer we dit probleem verwachten op te lossen.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
HarderwijkDrielanden, Horst, Strand Horst

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Harderwijk. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we dit eind 2024 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
HattemHattem, Wapenveld, Heerde Door capaciteit- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Hattem. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet, het aanpassen van de netstructuur en het uitbreiden van de stationscapaciteit. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd af tussen het vierde kwartaal van 2023 en het eerste kwartaal van 2031.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Hoge EnkHoge Enk, Oldebroek, Oosterwolde (Gld.), Noordeinde
Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Hoge Enk. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door de regeltransformator van het station uit te wisselen. Ook gaan we het distributienet verzwaren en uitbreiden. We verwachten de werkzaamheden gefaseerd tussen het tweede kwartaal van 2024 en het vierde kwartaal van 2027 op te lossen.Vooraankondiging en onderzoeksrapport
LorentzHarderwijk, bedrijventerrein Lorentz, Harderhaven, Hierden

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Lorentz. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We breiden het net in de regio uit. Naar verwachting ronden we dit af tussen het vierde kwartaal van 2021 en het tweede kwartaal van 2024.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
NunspeetNunspeet, ’t Harde

Door capaciteit- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Nunspeet. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit.

We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station. Daarnaast breiden we de kabel- en stationscapaciteit in het net uit. Naar verwachting ronden we dit in fases tussen het vierde kwartaal van 2022 en het vierde kwartaal van 2027 af.

Het congestiemanagementonderzoek van Nunspeet voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
PuttenPutten, Het Oever, Strand Horst
Door capaciteit- en spanningsproblematiek op het station Putten, en stations die hierop zijn aangesloten, is het tijdelijk niet mogelijk te voldoen aan nieuwe aanvragen voor het verbruik en terugleveren van elektriciteit. We leggen een nieuwe kabel aan tussen twee bestaande delen van het net. Daarnaast vergroten we de kabelcapaciteit van het net in de omgeving. We ronden dit gefaseerd af tussen eind 2021 en het tweede kwartaal van 2024. Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
PutterengPutten, Bijsteren, Krachtighuizen
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Puttereng. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We breiden het net in de regio uit. Daarnaast lossen we dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Dit verwachten we gefaseerd af te ronden tussen eind 2023 en het vierde kwartaal van 2025.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
WezepWezep, ’t Loo
Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Wezep. Dit geldt voor het verbruik en terugleveren van elektriciteit. We lossen dit op door de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving te vergroten. Dit verwachten we gefaseerd tussen het vierde kwartaal van 2023 en het tweede kwartaal van 2024 af te ronden.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode