Actuele knelpunten en oplossingen in Arnhem-Nijmegen

Verdeelstation 
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
ARNWeurtDoor capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation ARN. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor in het eerste kwartaal van 2030 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport

BemmelBemmel, Gendt, Angeren, Huissen, Doornenburg
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Bemmel. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station, het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. We verwachten deze werkzaamheden gefaseerd tussen het tweede kwartaal van 2023 en het derde kwartaal van 2027 af te ronden. Het congestiemanagementonderzoek van Bemmel voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost. Ook is het congestiemanagementonderzoek van Bemmel voor teruglevering afgerond. Het knelpunt kan hiermee eveneens niet volledig worden opgelost.Vooraankondiging en onderzoeksrapport  
De WaalsprongNijmegen, Lingewaard
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen voor verbruik en teruglevering van elektriciteit op verdeelstation De Waalsprong. We gaan het elektriciteitsnet in deze regio uitbreiden. Daarnaast vergroten we de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving. Ook verzwaren we en breiden het distributienet uit. We verwachten de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2024 af te ronden. 
Vooraankondiging en onderzoeksrapport 
DrutenDruten, Winssen, Niftrik
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Druten. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en uitbreiding van het verdeelstation. Dit verwachten we in fases tussen het eerste kwartaal van 2024 en het vierde kwartaal van 2026 af te ronden.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
ElstElstDoor spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Elst. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het opleveren van een nieuw onderstation. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen het tweede kwartaal van 2023 en het derde kwartaal van 2027 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
HVS DArnhemDoor capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation HVS D. Dit geldt voor teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor in het eerste kwartaal van 2028 af Vooraankondiging en onderzoeksrapport
KattenbergArnhemDoor capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen voor verbruik op verdeelstation Kattenberg. We lossen dit op door het uitbreiden van de stationscapaciteit en door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we dit het vierde kwartaal van 2028 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
LeuthBerg en Dal

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Leuth. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station. Daarnaast vergroten we de kabelcapaciteit van het net in de omgeving. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden gefaseerd af tussen het vierde kwartaal 2026 en het vierde kwartaal van 2028.

Het congestiemanagementonderzoek van Leuth voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport 
NijmegenDukenburgDoor capaciteitsproblemen kunnen we niet langer voldoen aan alle aanvragen voor elektriciteit op verdeelstation Nijmegen. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het uitbreiden van de stationscapaciteit. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd af tussen het tweede kwartaal van 2027 en het eerste kwartaal van 2031.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
OosterbeekOosterbeekDoor spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we niet langer voldoen aan alle aanvragen voor elektriciteit op verdeelstation Oosterbeek. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We breiden de kabelcapaciteit in het net uit. Naar verwachting ronden we dit in het eerste kwartaal van 2023 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
RijnwaardenHerwen, Aardt, Pannerden, Oude Rijngebied
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we niet langer voldoen aan alle aanvragen voor elektriciteit op verdeelstation Rijnwaarden. Dit geldt voor het verbruik van elektriciteit.  
We verzwaren en breiden het distributienet uit. Daarnaast breiden we de stationcapaciteit uit. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden voor het uitbreiden van het elektriciteitsnet gefaseerd af tussen 2023 en eind 2026.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
RoodwilligenDuiven, Westervoort, Nieuwgraaf
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Roodwilligen. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en door het realiseren van een nieuw station. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd af tussen het vierde kwartaal van 2023 en het vierde kwartaal van 2028.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
SchoenakerBeuningen
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Schoenaker. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor in het eerste kwartaal van 2030 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Sint AnnamolenNijmegenDoor spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Sint Annamolen. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor in het derde kwartaal van 2027 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
TeersdijkWijchen, Leur, Bergharen, Balgoij, Nederasselt, Nijmegen
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Teersdijk. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Daarnaast lossen we dit op door het realiseren van een nieuw station. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen begin 2024 en het vierde kwartaal 2031 af. Vooraankondiging en onderzoeksrapport
VinkegasNijmegenDoor capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Vinkegas. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor in het derde kwartaal van 2027 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
WijchenWijchen, Leur, Alverna, Klispoel

Door capaciteitsproblemen kunnen we momenteel niet voldoen aan alle aanvragen voor het verbruiken van elektriciteit op verdeelstation Wijchen. We lossen dit op door de kabelcapaciteit van de voedende kabels te vergroten. We verwachten dit gefaseerd tussen het derde kwartaal van 2024 en het derde kwartaal van 2026 af te ronden. Het congestiemanagementonderzoek van Wijchen voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
WinselingsewegNijmegenDoor spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we niet langer voldoen aan alle aanvragen voor elektriciteit op verdeelstation Nijmegen. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we dit tussen het vierde kwartaal van 2027 en eerste kwartaal van 2030 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
ZevenaarZevenaar, Industrieterrein 7Poort, Didam, Oud-Dijk, Nieuw-Dijk, Loerbeek, Beek, Babberich
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Zevenaar. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het realiseren van een nieuw station. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor gefaseerd af tussen het tweede kwartaal 2023 en het vierde kwartaal van 2028.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport