Uw aansluiting activeren

Uw aansluiting activeren

Dit stappenplan geeft u inzicht wat er komt kijken bij het in bedrijf stellen, ofwel activeren van de grootverbruik aansluiting. Wat Liander doet en wat u zélf moet regelen. Bekijk ook de interactieve video over grootverbruik aansluitingen. Tijdens de video kunt u eenvoudig door de verschillende stappen navigeren die voor u relevant zijn.

9 Uw eigen voorbereiding

Voordat wij uw aansluiting kunnen activeren, is het noodzakelijk dat u zelf een aantal zaken regelt. Als u deze zaken niet heeft geregeld, kunnen wij uw aansluiting niet in bedrijf stellen.

  1. Sluit een contract af met een energieleverancier. Doe dit minstens 20 werkdagen voordat wij uw aansluiting activeren. De ingangsdatum van het contract moet vóór de datum van inbedrijfstelling liggen.
  2. Sluit een contract af met een meetbedrijf. Doe dit minstens 20 werkdagen voordat wij uw aansluiting activeren. De ingangsdatum van het contract moet vóór de datum van inbedrijfstelling liggen.
  3. Geef aan ons door wie uw installatieverantwoordelijke* is. Dit doet u door het invullen van het formulier ‘aanwijzing installatieverantwoordelijke’, dat u heeft ontvangen bij de opdrachtbevestiging. Het door u ondertekende formulier stuurt u naar het Offerteteam van Liander. Op het formulier zelf vindt u het juiste e-mailadres.
    *Het aanwijzen van een installatieverantwoordelijke is alleen van toepassing als u een aansluiting op middenspanning heeft aangevraagd. Voor een gasaansluiting hoeft u geen installatieverantwoordelijke door te geven.
  4. Om een elektriciteitsaansluiting in bedrijf te kunnen stellen, is het nodig dat uw installatieverantwoordelijke controleert of uw eigen installatie veilig is voor gebruik. Daarna ondertekent zowel de installatieverantwoordelijke als uzelf afzonderlijk een gereedmeldingsformulier. Deze formulieren ontving u bij de opdrachtbevestiging. Stuur beide formulieren alstublieft naar het Offerteteam van Liander. 
  5. Voor een gasaansluiting controleert uw installateur of de installatie veilig is voor gebruik. U ondertekent en verstuurt zelf een gereedmeldingsformulier. Dit formulier hebt u ontvangen bij de opdrachtbevestiging. Stuur dit formulier alstublieft ondertekend retour naar het Offerteteam van Liander. 
  6. Betaalde factuur voor de resterende 10% -indien van toepassing. 

Vergeet niet uw installateur en meetbedrijf uit te nodigen bij de afspraak voor het activeren van de aansluiting.

Deze video maakt helder wat u zelf regelt om ervoor te zorgen dat Liander uw grootverbruikaansluiting in bedrijf kan stellen, en u energie kunt gebruiken.

10 Voorbereiding door Liander

We controleren of uw eigen voorbereiding gereed is. Dit doen wij 20 werkdagen voordat wij uw aansluiting activeren.

Liander activeert uw aansluiting

Liander stelt uw aansluiting in bedrijf. U kunt nu elektriciteit of gas gebruiken.

Uw installateur en meetbedrijf zijn bij deze afspraak aanwezig. Na deze afspraak neemt Liander contact met u op om de werkzaamheden te evalueren.